Antallet af illegale indvandrere er fordoblet på fem år

Politik

09/12/14 8:41

Suleman Haider

I 2008 var der 15.000. Sidste år var antallet af illegale indvandrere anslået 33.000, viser analyse.

Titusinder af udlændinge holder sig under politiets radar og bor eller arbejder ulovligt i Danmark.

Det viser en ny analyse af omfanget af den illegale indvandring, som Rockwool Fondens Forskningsenhed har foretaget.

Her anslås det ifølge Jyllands-Posten med et forsigtigt skøn, at der i 2013 var 33.000 illegale indvandrere i landet. Det er mere end en fordobling siden 2008.

Da de lever skjult, er tallene behæftet med en vis usikkerhed, men forskningschef Torben Tranæs, der står bag undersøgelsen, mener, at tendensen er klar. Og omfanget overrasker ham.

- De skandinaviske velfærdssamfund er kendt for at være gennemregulerede og have styr på borgerne med cpr-numre, som giver ret til en række ydelser.

- Derfor er det en akavet situation, når man får så stor en gruppe af skyggepersoner, der ikke har nogen rettigheder overhovedet - eller pligter, siger Torben Tranæs til Jyllands-Posten. 

Han mener, at den illegale indvandring har nået et omfang, hvor politikerne må forholde sig til, hvad der skal gøres.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) understreger, at regeringen er på vej med et lovforslag om øget politikontrol ved grænsen, og at man har intensiveret indsatsen mod social dumping.

- Den illegale indvandring er potentielt noget af det, der kan undergrave hele vores samfundsmodel. Derfor skal vi ikke acceptere det, siger ministeren til avisen.

Afviste asylansøgere og au pair-piger, der bliver i landet trods en udløbet opholdstilladelse, udgør blandt andet en del af gruppen af illegale indvandrere.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.