Arbejdsløse mænd går i selvhjælpsgrupper

Politik

04/3/15 9:39

Suleman Haider

Det kan føles som et slag i hovedet, når en fyreseddel lander på bordet. Og som mand kan det være ekstra svært at håndtere den nye situation, skriver Avisen.dk.

Det er i hvert fald de erfaringer, man har hos FriSe og Socialt Udviklingscenter SUS, der står bag det nye projekt ’Kom videre mand’, som kører 10 forskellige steder på Sjælland. Her tager frivillige fat om de problematikker, der følger med, når jobbet ryger – og på en måde, der er generelt er tilpasset mænd.

- Vores erfaring er, at det oftest kun er kvinder, der deltager i selvhjælpsgrupper. Hvis de har et problem, er de også gode til at snakke med andre kvinder om det, det gør mænd ikke i samme grad, siger Cathrine Sort, der er projektleder på 'Kom Videre Mand' til Avisen.dk.

Og netop det er mandeforsker og chefpsykolog ved Rigshospitalet Svend Aage Madsen enig i.

- Det er et velkendt forhold, som vi ser i alle sammenhænge, hvor det handler om at få og bruge hjælp. Det gælder brug af den praktiserende læge, psykologhjælp, rehabilitering og alle andre former for tilbud. En del af årsagen er, at mænd helst ikke vil se noget som et 'problem'. Og hvis de endelig gør det, så er det første, de tænker, at det må de klare selv, siger Svend Aage Madsen til Avisen.dk og tilføjer:

- Mænd har generelt sværere ved at håndtere arbejdsløshed.

Forud for projektet er der lavet en række undersøgelser for at finde ud af, hvad mænd kræver af sådanne grupper. Når mændene mødes en gang om ugen i de otte uger, som hvert projekt kører, er der derfor faste temaer, som de arbejder ud fra.

- Blandt andet snakker man om, hvor man har oplevet udfordringer, hvad man kan, og hvad man gerne vil rent arbejdsmæssigt. Målet er jo også at få en slags afklaring, siger Cathrine Sort og tilføjer:

- Alfa og omega er dog, at der ikke er nogen kvinder. Selv de ledere, der fører deltagerne igennem de enkelte møder, er mænd. Sådanne miljøer har mændene brug for, tilføjer hun.

Projektet kører i hele 2015 og er gratis at deltage i. Pengene til projektet kommer fra en bevilling fra Socialministeriet, skriver Avisen.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.