ATP opsiger kontrakt med it-leverandør KMD

Infrastruktur

14/03/2017 12:34

Nick Allentoft

Udbetaling Danmark fyrer leverandøren af det it-system, som skulle udbetale pension til pensionister. Man vil undgå en ny IT-skandale.

Bestyrelsen for Udbetaling Danmark har besluttet at ophæve kontrakten med it-leverandøren KMD (klik for at læse mere om KMD-balladen), oplyser pensionsselskabet ATP i en pressemeddelelse. 

KMD skulle have stået for leveringen af et nyt it-system, der skal udbetale pension til 1,3 millioner førtids- og folkepensionister.

Samtidig indleder Udbetaling Danmark en voldgiftssag mod KMD. Kravet vil lyde på et større trecifret millionbeløb. Det er det tab, kommunerne og dermed skatteyderne i sidste ende risikerer at skulle betale. 

Ifølge TV2 er kravet i omegnen af 800 millioner kroner.

KMD bliver også udelukket fra et nyt udbud på et it-system til pensionsudbetaling.

Udbetaling Danmark har allerede nu udsigt til en forsinkelse på mindst 15 måneder. KMD vil ikke garantere, at der ikke opstår yderligere forsinkelser, lyder det i pressemeddelelsen.

Udbetaling Danmarks bestyrelsesformand, overborgmester i København, Frank Jensen (S), udtaler:

- Bestyrelsen ønsker med ophævelsen af kontrakten at udvise rettidig omhu og undgå en it-skandale. Vi havde gerne set, at KMD havde leveret det it-system, som var aftalt i kontrakten.

ATP har tidligere krævet 500 millioner kroner fra KMD på grund af det forsinkede system til udbetaling af folke- og førtidspension.

Leverandøren har dog ikke villet kompensere Udbetaling Danmark og kommunerne for det store millionbeløb, som forsinkelserne koster. 

KMD er ejet af den amerikanske kapitalfond Advent International.

Kommunerne er den klart største kunde. I 2015 stod de for 57 procent af KMD's omsætning på fem milliarder kroner.

- Vi har mange års erfaring med KMD som leverandør, og langt de fleste opgaver samarbejder vi godt om. I udviklingen af store, komplekse it-systemer er det heller ikke unormalt med opdaterede tidsplaner, udtaler Lilian Mogensen, koncerndirektør i ATP og direktør i Udbetaling Danmark.

- Men de problemer, vi oplever med KMD i pensionsprojektet, er anderledes og langt mere alvorlige, siger hun.

De månedlige udbetalinger til landets 1,3 millioner folke- og førtidspensionister vil fortsat komme til tiden. Det eksisterende pensionssystem fungerer, indtil det udskiftes med et nyt.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce