Foto: Politi.dk
Foto: Politi.dk

Bagmandspolitiet giver bestikkelsessag højeste prioritet

Politik

11/6/15 8:53

Mikkel Sarka

Bagmandspolitiet overtager nu efterforskningen af stor bestikkelsessag, hvor seks personer er fængslet.

Det bliver fremover Bagmandspolitiet, der skal stå for efterforskningen af den store bestikkelsessag, hvor politiet tirsdag anholdt 13 personer. Det oplyser Anklagemyndigheden.

Seks af de anholdte blev efter et 13 timer langt grundlovsforhør natten til onsdag varetægtsfængslet i sagen, som i første ombæring blev behandlet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det er rigsadvokat Ole Hasselgaard, der har truffet beslutningen om at lade Bagmandspolitiet overtage sagen.

- Det er en usædvanlig sag, der omfatter mistanke om blandt andet bestikkelse af ansatte hos en række offentlige myndigheder, siger Ole Hasselgaard.

- Derfor har jeg efter en samlet vurdering besluttet, at ansvaret for efterforskningen bliver placeret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, siger han.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - det er Bagmandspolitiets formelle navn - er specialister i at behandle sager om omfattende økonomisk kriminalitet.

Følg sagen på vores temaside om bestikkelse her

Bestikkelsessagen har blandt andet trukket tråde til ansatte hos Region Sjælland og en højtstående medarbejder hos Rigspolitiet. Blandt de fængslede er en medarbejder fra hvert sted.

Rigspolitiet har på baggrund af sagen iværksat en intern undersøgelse for at klarlægge omfanget nærmere.

De øvrige fire, der er fængslet i sagen, er medarbejdere, muligvis forhenværende, i to it-firmaer.

Det ene firma er Atea, og her skulle der angiveligt være stillet en konto til rådighed for de offentligt ansatte. En konto indeholdende en million kroner.

Bagmandspolitiets chef, statsadvokat Morten Niels Jakobsen, lover, at bestikkelsessagen kommer til at stå forrest på sagshylden.

- Det er heldigvis sjældent, at vi i Danmark har sager om bestikkelse af offentligt ansatte. Derfor er det selvfølgelig en sag, som jeg giver allerhøjeste prioritet, siger Morten Niels Jakobsen.