Betjente under mistanke i Solhaven-sag

Velfærd

24/09/2014 11:31

Suleman Haider

Flere betjente med tilknytning til Nordjyllands Politi risikerer nu at blive trukket ind i sagen omkring ulovlig magtanvendelse på Solhaven i Farsø. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende onsdag.

Det er i forbindelse med straffesagen mod Solhavens forstander Søren Virenfeldt og en stribe medarbejdere på institutionen, at de pågældende betjente er kommet i søgelyset og nu er mistænkt for at have modtaget ulovlige ydelser.

Det florerer blandt andet med påstande om, at flere betjente har modtaget gaver ved juletid, og at de tætte bånd mellem institution og ansatte hos politiet har gjort det svært for institutionens unge at trænge gennem med anmeldelser om vold udøvet af personalet, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

I den verserende straffesag er 10 tidligere ansatte på det socialpædagogiske anbringelsessted i Farsø tiltalt for i årevis at have udøvet fysisk og psykisk vold i en grad, der langt overstiger straffelovens bundgrænse.

Der har været gennemført omkring 40 retsmøder og omkring 150 vidner er blevet afhørt. Yderligere 13 retsdage venter, før der efter planen kan afsiges sidst i november.

 

 

 

Mest Læste

Annonce