Blå blok hamrer regeringens børneudspil ned

Politik

21/5/15 1:09

Suleman Haider

Blå blok holder skydetelt mod regeringens børneudspil. Venstre, DF og Liberal Alliance kritiserer udspillet.

- Bluffnummer, løftebrud, gammeldags.

Den blå bloks roser til regeringens børneudspil kan umiddelbart udkomme på frimærke.

                    Læs alt om børnepakken her

Regeringen vil afsætte 2,5 milliarder kroner frem mod 2019 til en række tiltag på daginstitutionsområdet - men der er ikke afsat penge til at sætte en minimumsgrænse for, hvor mange børn hver enkelt pædagog skal tage sig af.

- Det ligner et bluffnummer fem minutter i lukketid, siger Venstres socialordfører Karen Ellemann.

- Jeg frygter, at regeringen er i gang med at bruge de samme penge flere gange, og pengene bliver jo først udmøntet endeligt inde i næste valgperiode igen, siger hun og tilføjer, at Venstre bedst kan lide det, der ikke er med i udspillet, nemlig de sløjfede minimumsnormeringer.

Spørgsmål: Hvor mange penge er Venstre villig til at sætte af på det her område?

- Vi går til valg på et udgiftsstop i den offentlige sektor, og vi mener, at bemandingen i daginstitutioner er noget, de enkelte kommuner skal tage ansvaret for. Og derfor ser vi ikke, at de rammer, der er til velfærd, er urimelige i dag, siger hun.

Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard, er heller ikke imponeret over regeringens netop fremlagte børneudspil.

- Regeringen har ikke tænkt sig om overhovedet, og jeg frygter, at det her bliver spild af penge med meget lidt effekt. Det er en idéforladt regering, der kører i tomgang, vi ser her.

- Nu bryder de igen et løfte. Før valget blev landets børn og forældre stillet 3000 nye pædagoger i udsigt af De Radikale. Sådan er det ikke gået. Som jeg ser det, er skarp fokus på nedbringelse af papirarbejdet et Columbusæg, siger Karin Nødgaard.

Liberal Alliance kalder på "nytænkning" i form af et pasningsbevis frem for flere millionpuljer.

- Det er meget forudsigeligt, at regeringens børnepakke består af en pose penge, som kommunerne nu kan kappes om at få del i, siger partiets børneordfører, Merete Riisager.

- Hos Liberal Alliance har vi helt konkret foreslået, at alle forældre får tildelt et pasningsbevis, som de frit kan omsætte til pasning i en kommunal eller privat institution eller sågar i hjemmet, hvis børnene er helt små, siger hun.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce