Blå blok varsler fyresedler til ledende Skat-medarbejdere

Politik

10/09/2015 12:41

Nick Allentoft

Der skal rulle hoveder i Skat i kølvandet på en række skandalesager, mener DF og Liberal Alliance.

Bunken med dårlige sager ser ud til at hobe sig op på skrivebordene i Skat, og står det til blå blok, skal de seneste dages afsløringer af blandt andet Skats ulovlige metoder til at opkræve gæld koste ledende medarbejdere jobbet.

Et flertal i Folketinget har mistet tilliden til Skats ledelse, og flere partier på Christiansborg taler nu åbent om, at nogle skattechefer står til en fyreseddel, skriver Berlingske.

- Der kommer til at ske en oprydning i Skat, hvor de ansvarlige ledere vil blive afskediget, siger Merete Riisager, skatteordfører for Liberal Alliance, til avisen.

Også Dansk Folkeparti er klar til at lade topembedsmænd pakke deres ting sammen og se sig om efter et andet arbejde.

- Jeg vil ikke sætte navne på nu, men nogen vil blive draget til ansvar. Vi er nødt til at gøre noget gennemgribende, også ledelsesmæssigt, siger DF's skatteordfører, Dennis Flydtkjær, til Berlingske.

De seneste dage er det kommet frem, at Skat har indkrævet forældet gæld, tilsidesat en stribe retssikkerhedskrav og ulovligt indsamlet personlige oplysninger om danskerne. Yderligere er 6,2 milliarder kroner fejlagtigt fosset ud af kassen i udbytteskat.

Skatteministeriet skal senest 25. september udforme en samlet plan, der skal løse Skats problemer, oplyste skatteminister Karsten Lauritzen (V) onsdag.

Statens advokat, Kammeradvokaten, har i en analyse af Skats måde at inddrive gæld fundet en stribe fejl og ulovligheder. Det er især it-systemet EFI, som er skyld i "væsentlige fejl og mangler", skriver Kammeradvokaten i et foreløbigt notat.

I rød blok lyder mildere toner.

Enhedslisten, SF og Alternativet mener, at skandalerne svækker tilliden til Skat, men partierne er tilbageholdende med at placere et ansvar. Den vurdering deles af Socialdemokraterne.

- Inden man har fået undersøgt sagerne til bunds, så er det for tidligt at udstikke fyresedler. Men jeg udelukker ikke, at det kan blive en konklusion, siger skatteordfører Jesper Petersen (S).

/ritzau/

Mest Læste

Annonce