Børnehavebørn driller hinanden

Velfærd

23/01/2018 07:00

Freja Eriksen

I en ny undersøgelse har 3810 børnehavebørn deltaget. Ni ud af ti svarer, at de er glade for børnehaven.

Halvdelen af danske børnehavebørn oplever, at de bliver drillet af andre børn, så de bliver kede af det.

Alligevel nyder omkring ni ud af ti af børnene at gå i børnehave.

Det er nogle af konklusionerne i en ny spørgeskemaundersøgelse for børn fra fire til seks år i danske børnehaver. Det er Dansk Center for Undervisningsmiljø, som står bag undersøgelsen.

Selv om halvdelen svarer, at de har oplevet, at de er blevet drillet, så de er blevet kede af det, hører det med til historien, at knap otte ud af ti af børnene svarer, at de hurtigt bliver gode venner igen, når de har været uvenner.

I alt har 210 dagtilbud fordelt på 36 kommuner benyttet spørgeskemaet. Her har 3810 børn svaret.

Som det var tilfældet i både 2015 og 2016 oplever omkring hvert fjerde barn fortsat, at det får for meget skældud af de voksne.

To ud af tre børn synes, at der er for meget larm i børnehaven, hvilket stort set også er uændret i forhold til samme undersøgelse fra såvel 2015 som 2016.

Dansk Center for Undervisningsmiljø er bevidst om, at der kan være visse skævheder forbundet med børnenes svar. 

Man mener dog alligevel, at svarene fortæller, hvordan børnene oplever hverdagen i børnehaven.

- Det er nemlig ikke de voksne, der stiller spørgsmålene, men et talende spørgeskema. Alle børn præsenteres for spørgsmålene på nøjagtig samme måde uden de voksnes indblanding, skriver Dansk Center for Undervisningsmiljø.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) bider mærke i, at 30 procent af drengene har svaret, at de tit oplever at få skældud af en voksen i børnehaven. Hos pigerne har kun 22 procent svaret, at det er tilfældet.

- Det bekymrer mig faktisk, at der er så stor forskel mellem pige og dreng. Man skal jo helst aldrig skælde ud. Det bør faktisk være undtagelsen, siger hun til Ritzau.

Ministeren vil nu sammen med parterne i Kvalitetsforum, heriblandt KL, FOA og Bupl, tage emnet op.

- Jeg vil gerne høre, hvordan de oplever problemstillingen, og så kan det være, at vi får nogle gode forslag, siger hun.

 

Mest Læste

Annonce