Foto: Heelgrasper
Foto: Heelgrasper

Boligforening: Boligplanen for ghettoer rammer katastrofalt skævt

Velfærd

09/5/18 12:00

Freja Eriksen

Det er samfundsøkonomisk katastrofalt, hvis regeringen river velfungerende områder ned, siger boligforening.

Aftalen om at reducere antallet af almene boliger i ghettoområder til maksimalt 40 procent inden 2030 er absurd.

Det mener Keld Laursen, administrerende direktør i Brabrand Boligforening, som har Gellerupparken/Toveshøj og Skovgårdsparken i Aarhus på ghettolisten.

Her er 100 procent af boligerne ifølge Keld Laursen i øjeblikket almene boliger.

- Det er absurd, hvis Skovgårdsparken skal reduceres, så der kun er 40 procent almene boliger. Det er et attraktivt, velfungerende og nyrenoveret boligområde i en by, hvor der er behov for boliger. Det er helt galt.

- Det er lysår fra et være et problemområde i Aarhus Kommunes optik ud fra de kriterier, som man der ligger til grund, siger han.

Ghettoer

Ifølge Keld Laursen laver Aarhus Kommune lister over udsatte områder, og der ligger Skovgårdsparken som nummer 33 over problemfyldte områder i kommunen.

Reglen om maksimalt 40 procent almene boliger er gældende for områder, der har stået på ghettolisten i mindst fire år i træk.

Skovgårdsparken har i to år stået på regeringens ghettoliste, så kravet vil først blive gældende for boligområdet, hvis det er på listen om endnu to år.

Men boligområdet er ifølge Keld Laursen så populært, at der er venteliste på at bo der.

- Det er ud fra et samfundsøkonomisk perspektiv en katastrofal beslutning, hvis halvdelen af boligerne skal rives ned, siger han.

Han mener i stedet, at regeringen bør gøre en indsats for at ændre på niveauet for beskæftigelse og uddannelse.

Anderledes ser det ud i Gellerupparken, men der har Brabrand Boligforening i ti år arbejdet på at skabe et boligområde med bedre omdømme.

Keld Laursen vurderer, at Gellerupparken inden for de næste seks til otte år vil leve op til kravet om maksimalt 40 procent almene boliger.

- Vi bygger os ud af det, siger han.

Ifølge Keld Laursen skal ingen beboere i Gellerupparken opsiges og genhuses. I stedet er flere dele af området solgt til ejerboliger og erhverv.

Desuden er flere bygninger i ghettoområdet allerede revet ned, siger han.

Det er regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF, som onsdag er blevet enige om aftalen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.