Hjemløs. Wikipedia

Boligorganisation: København gør svage borgere hjemløse

Velfærd

05/03/2015 10:42

Suleman Haider

Boligorganisationen KAB har fået støtte af SATS-puljen til et projekt, som skal forhindre, at folk bliver hjemløse.

Men det er en svær opgave, når flere og flere får afslag af Københavns Kommune, når de søger om enkeltydelser, som for eksempel hjælp til at flytte eller depositum. Det skriver Avisen.dk.

Og kommunens begrundelser halter, siger projektmedarbejder og gældsrådgiver Tina Hartvig Pedersen, som kender lovgivningen grundigt og ved, hvordan sagsbehandlere i kommunerne arbejder.

Det er blevet mere almindeligt, at kommunerne giver afslag på støtte til enkeltydelser som sygebehandling, flyttehjælp eller tilskud til begravelse. På fem år har kommunerne skåret over 800 millioner kroner væk af støtten til økonomisk trængte, og Tina Hartvig Pedersen undrer sig jævnligt over begrundelserne på afslag.

For eksempel blev en gældsramt og psykisk syg kvinde, der tidligere har været hjemløs, bedt om at få styr på sin økonomi.

- Kommunen ved, at hun ikke kan betale. Hvorfor sætter de hende ikke under administration langt tidligere, siger Tina Hartvig Pedersen til Avisen.dk.

Københavns Kommune har ingen politik om at betale hele eller halve regninger for folk i økonomisk vanskeligheder, oplyser Dorthe Kristensen, områdechef i modtagelsen, Socialcenter København. Hun forklarer, at alle afgørelser bygger på individuelle vurderinger, og kommunen læner sig op af Ankestyrelsens praksis.

- Vi kan ikke afvise, at der i enkelte sager kan være sket fejl, siger hun og peger på, at København er en stor kommune. Det er en udfordring at samle alle oplysninger om en borger ind, fortæller Dorthe Kristensen til Avisen.dk.

- Det kan godt ske, at den ene afdeling i enkelte tilfælde ikke ved, hvad den anden laver. Men vi arbejder hele tiden på, at alle de gode medarbejdere i København deler viden og koordinerer indsatsen, siger hun.

 

 

 

Mest Læste

Annonce