Borgmester: Der går mange år før København er klimasikret

Politik

01/9/14 7:33

Suleman Haider

Københavnerne skal ikke forvente tørre kældre ved det næste skybrud. Hovedstaden bliver nemlig ikke klimasikret med det samme, lyder meldingen til den vand-plagede by fra Miljø- og Teknikborgmester Morten Kabell (Ø)

København har ellers en af de mest ambitiøse klimaplaner blandt kommunerne, men man er endnu ikke kommet i mål, erkender Morten Kabell.

- Det er rigtigt, at vi planlægger rigtig meget, men vi gennemfører også nogle ting. Det kan man blandt andet se i Indre By, hvor skaderne er mindre end de ellers ville have været. Vandet er blevet ledt direkte ud i havnen i stedet for i kloakkerne, siger han.

Planerne betyder, at vandet skal ledes smartere veje, så det ikke gør livet surt for kælderejere eller bilister, der må droppe oversvømmede veje på vej til og fra arbejde.

- Vi bygger byen om. Der er over 400 projekter, som er en del af vores klimatilpasningsplan. Det handler om at bygge gaderne om, så de bedre kan håndtere vandet. Det handler om at bygge pladser og torve om, så de kan bruges til at holde vandet tilbage, forklarer Morten Kabell og understreger, at arbejdet allerede har givet fordele.

- Vi er allerede i gang og havde vi ikke gjort noget, så havde skaderne i weekenden været værre. Indre By er blevet forskånet. Vores over 400 planer koster over seks milliarder kroner at gennemføre, så det er en stor portion, der skal gennemføres, siger Morten Kabell.

Det store spørgsmål er så, hvornår kælderejere i København ikke længere skal frygte voldsom regn.

- Man skal passe på med garantier i denne sammenhæng, for klimaforandringerne i øjeblikket er så store, at det overgår alle forventninger. Men år for år skulle det gerne blive bedre. Men jeg må også erkende, at der går en hel del år, før København er en klimasikker by, siger Morten Kabell til DR P4 København.

Falck har fået over 500 meldinger om vandskader siden lørdag nat og har indtil nu ordnet knap halvdelen.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.