Arne Boelt vil have miljøministeren i dialog efter flere storme har raseret.

Borgmester føler sig svigtet af Miljøministeriet

Bæredygtighed

27/01/2015 10:58

Nick Allentoft

Nu er Miljøministeren nødt til at komme ud af kontoret. Det mener Hjørrings borgmester Arne Boelt (S), som føler sig svigtet af Miljøministeriet, efter stormene Dagmar og Egon i starten af januar rasede ved Nørlev Strand nord for Løkken. Det fortæller DR Nordjylland.

Stormene åd flere meter af klitterne og sendte to sommerhuse i havet og rykkede fem sommerhuse markant tættere på kystskrænten. Også i efteråret viste vejret tænder. Her førte vandmasserne fra et usædvanligt voldsomt og langvarigt regnvejr store skader med sig. Kommunen har derfor henvendt sig til ministeriet flere gange, men bliver mødt af stilhed.

- Jeg er utroligt træt af det her, og jeg synes, det er noget svineri, siger Arne Boelt.

For to uger siden sendte Hjørring Kommune et brev til Miljøministeriet og rykkede dem torsdag i sidste uge, fordi kommunen føler sig magtesløs i sagen om både kystsikring og erstatningsgrunde til de sommerhusejere der enten har mistet deres grund eller er tæt på. Men de har ikke fået svar fra Miljøministeriet.

- Når vi sender et brev, så får vi ikke engang et svar fra ministersekretæren om at ministeren er utroligt travl. Der kommer bare et maskinsvar om, at de har modtaget det, og så hører vi ikke mere, siger borgmesteren.

Ifølge hans partifælle, miljøminister Kirsten Brosbøl, er det dog ikke usædvanligt, at der går flere uger, før der kommer svar.

- Vi får rigtig mange henvendelser – også fra mange borgmestre. Men jeg tager selvfølgelig de bekymringer meget alvorligt. Det er klart at kommunen skal have et svar. Det får de også, og det svar er på vej, siger miljøminister Kirsten Brosbøl (S).

Men det er ikke godt nok, mener Arne Boelt.

- Det kunne godt ske, de skulle komme op og stikke snuden ud sammen med de borgere og de politikere, der er i det her i det daglige, i stedet for at sidde inde bag deres tykke gardiner og mure. Det er arrogance ud over alt, siger Arne Boelt.

Mest Læste

Annonce