Borgmester opfordrer udvalgsformand til at gå efter sexanklage

Politik

09/11/2017

Nick Allentoft

Syddjurs' borgmester opfordrer udvalgsformand til at trække sig efter beskyldning om at arrangere gruppesex. Politikeren er nu sigtet for rufferi.
Østjyllands Politi har anholdt og sigtet byrådspolitiker fra Syddjurs for rufferi. Han er løsladt igen. En 54-årig mand, der ifølge Ritzaus oplysninger er identisk med byrådspolitiker Per Zeidler fra Syddjurs Kommune, blev onsdag anholdt og sigtet for rufferi.

Det oplyser Østjyllands Politi til Ritzau.

En anden 54-årig mand fra Vejle blev ligeledes anholdt og sigtet for rufferi.

- De blev begge løsladt igen efter endt afhøring, men de er fortsat sigtet, oplyser kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen, Østjyllands Politi.

Borgmester i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft (V), opfordrede allerede inden sigtelsen byrådsmedlem og udvalgsformand Per Zeidler til at trække sig.

Det sker, efter beskyldninger om at han har deltaget i arrangementer, hvor deltagere kan købe sig til gruppesex.

- Jeg har udsendt en pressemeddelelse, hvor jeg opfordrer Per Zeidler til at trække sig fra det politiske arbejde, siger Claus Wistoft til Ritzau.

- Det gør jeg, fordi der nu et stykke tid har rullet historier, som man kan sige er moralsk anstødelige.

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

Århus Stiftstidende skriver, at lokalpolitikeren mindst to gange på 14 dage har bragt unge kvinder til og fra arrangementer med gruppesex.

Tidligere har der været sager fremme i lokale medier om, at Per Zeidler har haft rod i privatøkonomien. Men det er den seneste sag, der får borgmesteren til at sige stop.

- Man må sige, at den seneste historie er så veldokumenteret omkring hans tilstedeværelse (ved sexarrangementerne, red). Selve involveringen forholder jeg mig ikke til - det må politiet gøre. 

- Men det får en karakter, der er ved at være så umoralsk, at jeg skrider til at opfordre Per Zeidler til at trække sig fra sit arbejde, siger Claus Wistoft.

Ifølge Århus Stiftstidende har Zeidler været til stede ved et sexarrangement, mens der blev holdt byrådsmøde i Syddjurs.

Udvalget for familie og institutioner, som Per Zeidler er formand for, er torsdag eftermiddag indkaldt til et ekstraordinært møde for at drøfte sagen.

- Det er det, vi kan gøre i denne omgang. Så kan udvalget selv beslutte, om det bare er et orienterende møde eller et beslutningsmøde, siger borgmesteren.

Hvis Per Zeidler er arrangør af sexarrangementerne og har et økonomisk mellemværende med betalende kunder og de kvinder, der deltager, kan der være tale om rufferi. Det kan give op til fire års fængsel.

Østjyllands Politi efterforsker ifølge Århus Stiftstidende sagen.

Det er ikke lykkedes Ritzau at komme i kontakt med Per Zeidler.

Over for Århus Stiftstidende har Per Zeidler afvist, at han er arrangør eller kunde ved sexarrangementerne.

- Jamen, jeg er på besøg, lige så vel som mange andre er på besøg, siger han, da avisens udsendte reporter konfronterer ham med beskyldningerne.

Lokalpolitikeren stiller op ved kommunalvalget 21. november for listen Den Socialliberale Borgerliste.

Indtil 1. oktober var han spidskandidat for Liberal Alliance i kommunen, men forlod uden varsel partiet efter aftale med partiets landsledelse.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce