Borgmestre: Asylcentre gavner økonomien

Politik

02/06/2015 11:28

Suleman Haider

Tre sønderjyske borgmestre mener, at asylcentrene gavner kommunerne økonomisk. I blandt andet Tønder Kommune har man øjnet en god forretning i at drive asylcenter. Fra august overtager kommunen selv driften af sine to asylcentre, og borgmester Laurids Rudebeck fra Venstre vil meget gerne drive flere centre.

- Vi vil gerne ind og løse operatørrollen for nabokommunerne, fordi vi kan skabe arbejdspladserne lokalt, der hvor centerne er og det giver arbejdspladser i Tønder kommune og det har vi brug for, siger Laurids Rudebeck DR SYD. 

Der ligger i alt 8 asylcentre i Syd- og Sønderjylland. Jammerbugt Kommune har indtil nu stået for driften i Tønder Komunes centre i Toftlund og Løgumkloster, der tilsammen har plads til 500 asylansøgere. Men som en del af aftalen med Udlændigestyrelsen overtager Tønder kommune selv driften den 1. august.

I Sønderborg Kommune har asylcentret ført til en del nye arbejdspladser, fortæller borgmester og socialdemokraten Erik Lauritzen.

- Vi regner med at en 50-60 mennesker har fået job i den her forbindelse, siger Erik Lauritzen til DR SYD

I Aabenraa Kommune peger borgmester Thomas Andresen fra Venstre på flere gevinster;

- Vi får vedligeholdt og drift i bygninger, som vi normalt ville ha omkostninger på. Vi får nyt liv i vores landsbyer i form af den lokale købmand bestemt kan se en fordel. Og vi får en del sprogpersonale, som har en beskæftigelse lidt ud i fremtiden, siger Thomas Andresen DR SYD.

Thomas Andresen tilføjer samtidig, at gevinsterne ved et asylcenter på lang sigt afhænger af, hvor godt det lykkes at integrere de asylansøgere, der får ophold og familiesammenføring;

- Det afhænger meget af om de kommer ud i reelle job og om vi i princippet er i stand til at integrere dem, også efter en familiesammenføring, siger han til DR SYD

 

 

 

Mest Læste

Annonce