Bundsgaard fortsætter efter solid opbakning i Aarhus

Politik

22/11/17 5:52

Nick Allentoft

Socialdemokratiet er fortsat største parti i Aarhus, hvor S har 13 mandater i byrådet.

Tirsdagens kommunalvalg kommer ikke til at ændre meget på fordelingen af mandater i Aarhus Byråd.

Med 37,9 procent af stemmerne fastholder Socialdemokratiet 13 mandater, og partiet er fortsat kommunens klart største parti. 

Venstre, som får 15,3 procent af stemmerne, er næststørst med seks mandater i landets næststørste by. 

Alle historier om KV/RV17 resultater

Vi har samlet alle historier om valgresultaterne på denne temaside.

Dermed kan socialdemokraten Jacob Bundsgaard ifølge Århus Stiftstidende fortsætte på borgmesterposten, da SF og Enhedslisten samlet bevarer fem mandater.

- Det er fremragende både i forhold til de meningsmålinger vi har set, og i forhold til at Alternativet også er kommet i byrådet, siger Bundsgaard til Århus Stiftstidende. 

- At vi kunne holde stemmeprocenten og mandaterne er en kraftpræstation af vores hold, hvor alle har været i gang, siger Jacob Bundsgaard.

SF er gået frem med ét mandat til tre, mens Enhedslisten har mistet et, så partiet nu har to mandater i byrådet. 

Socialdemokratiet er i valgforbund med SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet. 

Sammen har de fem partier 21 mandater i byrådet, som har 31 pladser. Dermed går den røde blok et enkelt mandat frem. 

Alternativet, som kommer ind i byrådet med et mandat, ville dog ikke tirsdag aften bekræfte, om partiet vil pege på Bundsgaard som borgmester. 

- Vi er i valgforbund, så det er der, vi starter. Men vi ved ikke, om det er der, vi ender, siger Tenna Schaldemose fra Alternativet til stiften.dk.

Den største spænding i Aarhus kommer formentlig til at udspille sig om fordelingen af de attraktive rådmandsposter. 

Før valget lugtede de borgerlige i byrådet blod, da der har været uro og kritik af Socialdemokratiet. 

Rådmanden for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), blev kritiseret hårdt for ikke at have reageret hurtigt nok på flere skandalesager i forvaltningen. 

Siden måtte det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Pernille Blach Hansen se sit navn lækket og sine kvalifikationer diskuteret offentligt, efter at hun havde søgt og fået en topstilling som direktør i Teknik og Miljø. 

Derpå trak hun sin ansøgning tilbage. De borgerlige partier fremførte, at ansættelsen af Pernille Blach Hansen var kammerateri. 

Århus Stiftstidende har efter skandalesagerne betegnet byrådet som et galehus. 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.