Bupl bakker op om flere voksne i skoleklasser

Velfærd

24/08/2015 13:38

Nick Allentoft

Positivt at justere skolereform, hvis der kommer tættere samarbejde mellem pædagoger og lærere, lyder det.

Pædagogernes fagforbund, Bupl, er positive over for, at flere partier på Christiansborg vil justere skolereformen, så der bliver bedre mulighed for at veksle understøttende undervisning med to voksne i nogle af timerne og på den måde gøre skoledagen kortere.

Mere præcist er det de to voksne i de danske folkeskoleklasser, som Bupl er begejstret for.

- Vi ved, at det har stor betydning for eleverne, at læreren ikke står alene i undervisningen. Og vi ved også, at effekten er størst, når det er en pædagog, der er til stede i klassen sammen med læreren.

- Så jeg er meget positiv, hvis forslaget kan resultere i et tættere samarbejde mellem lærere og pædagoger, siger Elisa Bergmann, formand for Bupl, i en pressemeddelelse.

Det er Politiken, der mandag skriver, at Dansk Folkeparti, SF og Konservative vil ændre loven og gøre det nemmere for folkeskolerne at droppe understøttende undervisning, der ligger ud over de "rigtige" fag for på den måde at gøre skoledagen kortere for folkeskoleeleverne.

De frigivne ressourcer skal bruges på at have to voksne i nogle af fagtimerne, lyder det.

Hvis forslaget bliver til virkelighed, vil en kortere skoledag betyde, at børnene kommer tidligere i SFO. Derfor skal der følge penge med til fritidsinstitutionerne, mener pædagogernes formand.

- Vores pædagoger vil meget gerne tage tidligere imod børnene i SFO'erne, men så skal der tilføres flere ressourcer.

- Åbningstiden i SFO'erne blev jo forkortet efter skolereformen, så der er også færre pædagoger i SFO'erne, siger Elisa Bergmann.

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er også positiv over for de tre partiers forslag, som han mener er "yderst fornuftigt".

Der findes allerede i dag en mulighed for at veksle understøttende undervisning med to undervisere.

Men den er især rettet mod 0. til 3. klasse, som har behov for ekstra faglig støtte. Fra 4. til og med 9. klasse kan skolerne i dag kun bruge smuthullet i loven, hvis der er tale om særlige behov.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce