Byrådsmedlemmer: Skær i foreningers støtte

Politik

15/01/2015 11:20

Suleman Haider

Det nytter ikke noget, at nydanskere samler sig i deres egne foreninger i stedet for at deltage i dansk foreningsliv.

Det skaber ingen integration, men kan derimod fastholde nydanskere i dårlige sprogkundskaber og uden det netværk, der skal til for at komme ind på arbejdsmarkedet. Tilmed sker det med kommunale støttekroner, og den politik vil byrådsmedlemmet Knud Løkke Rasmussen (V) i Fredensborg Kommune gøre op med, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

- I stedet for at integrere mennesker skaber det jo netop dem og os. Når man kan møde borgere i Kokkedal, der har boet 20-30 år i landet uden at kunne dansk, så er der noget galt. Vi skal eksempelvis ikke som kommune give tilskud til fodboldklubber, der kun rekrutterer sine medlemmer hos en bestemt nationalitet, siger Knud Løkke Rasmussen, der mener, at mange af de etniske foreninger i kommunen er en del af integrationsproblemet.

Kommunen skal i stedet styrke støtten til de foreninger, hvor man kan mødes på tværs af alle religioner og nationaliteter, lyder det i et oplæg, han har lavet sammen med byrådskollegaen Hossein Armandi. Formålet er at knække kurven, så Fredensborg Kommune ikke om 10 år står med en markant høj arbejdsløshed hos unge mænd med ikke-vestlig baggrund.

 

 

 

Mest Læste

Annonce