Byrådsmedlemmer: Skær i foreningers støtte

Politik

15/1/15 10:20

Suleman Haider

Det nytter ikke noget, at nydanskere samler sig i deres egne foreninger i stedet for at deltage i dansk foreningsliv.

Det skaber ingen integration, men kan derimod fastholde nydanskere i dårlige sprogkundskaber og uden det netværk, der skal til for at komme ind på arbejdsmarkedet. Tilmed sker det med kommunale støttekroner, og den politik vil byrådsmedlemmet Knud Løkke Rasmussen (V) i Fredensborg Kommune gøre op med, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

- I stedet for at integrere mennesker skaber det jo netop dem og os. Når man kan møde borgere i Kokkedal, der har boet 20-30 år i landet uden at kunne dansk, så er der noget galt. Vi skal eksempelvis ikke som kommune give tilskud til fodboldklubber, der kun rekrutterer sine medlemmer hos en bestemt nationalitet, siger Knud Løkke Rasmussen, der mener, at mange af de etniske foreninger i kommunen er en del af integrationsproblemet.

Kommunen skal i stedet styrke støtten til de foreninger, hvor man kan mødes på tværs af alle religioner og nationaliteter, lyder det i et oplæg, han har lavet sammen med byrådskollegaen Hossein Armandi. Formålet er at knække kurven, så Fredensborg Kommune ikke om 10 år står med en markant høj arbejdsløshed hos unge mænd med ikke-vestlig baggrund.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.