Cameron løber skifter mening: Forlader det britiske parlament

Politik

12/09/2016 18:41

Nick Allentoft

49-årige David Cameron havde sagt, at han ville blive til næste valg. Men han tager nu afsked med parlamentet.

Blot to måneder efter sin afgang som premierminister har David Cameron besluttet, at han ikke længere vil være medlem af det britiske parlament. 

I en tale i sin valgkreds siger den tidligere premierminister, at han ikke ønsker at være en forstyrrende faktor for den ny regeringsleder, Theresa May.

- Jeg har tænkt længe og grundigt over dette hen over sommeren. Jeg har besluttet, at det rigtige er, at jeg trækker mig som medlem af parlamentet for Witney, siger han til BBC. 

Cameron blev i 2001 valgt til parlamentet i valgkredsen Witney, der ligger vest for Oxford. 

Da briterne i slutningen af juni ved en folkeafstemning stemte for at forlade EU, valgte Cameron straks efter at melde sin afsked. 

Den tidligere konservative leder havde ført kampagne for fortsat britisk medlemskab af unionen. Siden har partikollegaen Theresa May overtaget ledelsen af det konservative parti.

Den 49-årige politiker sagde i forlængelse af sin tilbagetrædelse, at han ville blive i parlamentet - i hvert fald indtil næste parlamentsvalg. Efter få måneder har han altså ombestemt sig.

David Cameron blev mandag ifølge BBC spurgt, om han vil blive husket som ministeren, der førte Storbritannien ud af EU. Til det svarede han, at han håber at blive husket for "vigtige sociale reformer", og at han var med til at forandre og styrke sit parti. 

Han blev leder af det konservative parti i 2005. Fra 2010 til 2016 var han premierminister i Storbritannien.

Det er ikke aktuelle politiske sager, der får David Cameron til at forlade britisk politik, siger han. 

Han afviser blandt andet, at han trækker sig på grund af en aktuel skolereform, som han har været modstander af.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce