Carl Holst erkender: Ingemann var personlig assistent

Politik

17/09/2015 12:04

Nick Allentoft

Holst understreger, at han ikke har haft en særlig rådgiver, da han var regionsrådsformand.

Forsvarsminister Carl Holst (V) beklager, at han har formuleret sig på en måde, der kunne misforstås i den verserende sag om rådgiver Christian Ingemann Nielsens ansættelsesvilkår, mens Holst førte valgkamp.

- Jeg skal beklage, hvis jeg har givet udtryk for, at jeg ikke har haft en personlig assistent eller presserådgiver. Men jeg vil gerne understrege, at jeg ikke har haft en særlig rådgiver, siger Carl Holst.

- Jeg har haft en person (Christian Ingemann, red.), der har været ansat i et projekt i Region Syddanmark.

- Jeg har haft en person (Christian Ingemann, red.), der har været ansat i et projekt i Region Syddanmark.   - I den stillingsbeskrivelse stod der også, at man gik til hånde i forhold til en travl hverdag i ledelsessekretariatet, og at man var kommunikativ rådgiver for den øverste administrative ledelse og politiske ledelse, siger Carl Holst.   Spørgsmål: Var han din assistent?   - Han var min assistent, men det var ikke hans eneste funktion. Han var også en del af mit ledelsessekretariat. Jeg skal beklage, hvis jeg har givet udtryk for, at han ikke var min presserådgiver eller særlige presserådgiver eller særlige assistent.   - Han har ikke været det, der kaldes særlig rådgiver, siger forsvarsministeren, idet han bruger den formelle betegnelse for det, der i daglig tale kaldes "spindoktor".   Carl Holst understreger, at funktionen som særlig rådgiver er noget, der findes i ministerierne og ikke i Region Syddanmark.   Tidligere på ugen var Carl Holst ellers anderledes afvisende i sin retorik.   - Jeg kan godt forstå, at man er kritisk, hvis man får det indtryk, at vi har haft ansat en mand som en særlig rådgiver eller som en personlig assistent for mig. Men det er heller ikke det, han har været ansat til, har Carl Holst sagt til TV2.   Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde torsdag, at han har tillid til alle sine ministre.   /ritzau/

Mest Læste

Annonce