Chartergæster på græske øer har medbragt 15 ton nødhjælp

Velfærd

06/09/2015 11:04

Nick Allentoft

Spies og Apollo melder om stor interesse for at medbringe ekstra kuffert med nødhjælp til græske øer.

Siden juli har gæster hos rejseselskabet Spies taget over 15 ton nødhjælp med på ferie til de græske øer Kos og Lesbos. 

De rejsende hos Spies kan medbringe 20 kilo ekstra bagage med nødhjælp på grund af den ekstraordinære situation i Grækenland, hvor tusindvis af mennesker i øjeblikket strander på flugt fra krig og fattigdom. 

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

Interessen har været massiv, siger Spies' kommunikationschef.

- To gange har vi måttet få lastvogne til at tage tingene med for os, fordi der simpelthen ikke var plads på flyet, siger kommunikationschef Torben Andersen.

Han tilføjer, at selskabets guider på øerne tager imod nødhjælpen, for eksempel tøj og sko, og kører den til flygtningelejrene.

Forrige søndag medbagte hver femte ud af 212 Lesbos-gæster på Thomas Cook-flyet i alt omkring 1200 kilo nødhjælp, oplyser Spies, som melder om udsolgte fly til Lesbos.

- Det spiller nok ind, at vi har haft nogle "gode priser" på rejserne. Men alt i alt viser det også, at gæsterne ikke har været bange for at tage til Lesbos, trods situationen dernede, siger Torben Andersen.

En del af gæsterne tager af sted for at bruge tiden på frivilligt arbejde for at hjælpe de nødstedte mennesker, der typisk ankommer i både fra Tyrkiet.

- Et slag på tasken vil være, at omkrig ti procent af gæsterne på de udsolgte fly tager dertil for at hjælpe, siger Torben Andersen.

Også rejsebureauet Apollo har oplevet stor interesse fra kunder, der vil medbringe nødhjælp, siger kommunikationschef Glenn Bisgaard. 

Hele sommeren har selskabet samarbejdet med en lokal organisation, som turisterne kan donere hygiejneartikler til, men nu er der også mulighed for, at passagerne kan medbringe nødhjælp hjemmefra.

- Efter at SAS har besluttet at støtte nødhjælpsprojektet, er det blevet muligt for næsten alle vores kunder at tage nødhjælp med til Grækenland, og det er vi meget glade for, siger Glenn Bisgaard.

Ifølge Glenn Bisgaard har Apollo over sommeren fået et par henvendelser om ugen fra folk, der vil til Grækenland udelukkende med det formål at hjælpe flygtninge. Selvom det ikke altid har passet med rejsebureauets tilbud, har de forsøgt at hjælpe. 

- For mange af dem, der tager af sted for at hjælpe, er logistikken en stor udfordring. Derfor gør vi, hvad vi kan, for at hjælpe dem til at finde samarbejdspartnere, siger han.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce