Chok over attentat mod politiet i Albertslund

Politik

06/12/2016 11:30

Nick Allentoft

- Alt tyder på, at gerningsmanden handlede alene, og at der er tale om en gal mands værk, oplyser Københavns Vestegns Politi.
Betjente er i chok over skudsag fra AlbertslundPolitiforbundets tanker går til familien til den sårede politimand i Albertslund.  - Vi er i chok.   Det er reaktionen fra Politiforbundet til skudepisoden ved politigården i Albertslund tirsdag morgen.

- Vores tanker og håb går til kollegaen, familien og alle de politifolk, som er berørte, skriver forbundet.

LÆS OGSÅ: Politiet mistænker psykisk syg

Klokken 8.20 blev en politimand ramt af skud i hovedet ved politigården. Han er uden for livsfare, men læger på Rigshospitalet var stadig i gang med at operere betjenten umiddelbart efter klokken 12.   Regeringen sætter alle kræfter ind i sagen Alle kræfter skal sættes ind for at komme til bunds sagen. Sådan lyder det fra regeringen, efter at en betjent er skudt ned uden for politigården i Albertslund. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er rystet over skudepisoden, udtaler han i skriftlig kommentar.   - De mænd og kvinder, der hver dag går på arbejde for at passe på os alle, skal ikke leve i frygt, når de færdes rundt i Danmark.  Mine tanker går til politimanden og hans pårørende – jeg kan ikke forestille mig, hvad de gennemgår disse timer. Mine tanker er også hos de ansatte på politigården i Albertslund, der må være i chok oven på den brutale nedskydning af deres kollega, udtaler statsministeren.   Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) garanterer, at alle kræfter vil blive sat ind på at komme til bunds i sagen, efter en politibetjent blev skudt i hovedet i Albertslund tirsdag morgen. Det skriver den nye justitsminister i en pressemeddelelse.   - Det er en sort dag for os alle, når dem, der er sat til at passe på os, bliver angrebet.  Det er forfærdeligt, at den slags kan ske i Danmark. Mine tanker går til betjenten, hans familie og kollegerne, siger Søren Pape Poulsen i meddelelsen.   Politiforbundet peger på, at det er anden gang på få måneder, at der skydes mod politiet.    - Det er ikke mere end tre måneder siden, at vi stod i en lignende forfærdelig situation, lyder det fra Politiforbundet.   Dermed henviser man til en sag fra Christiania, hvor en mand med forbindelse til Pusher Street flere skud mod to politifolk. Den ene blev ramt i hovedet, mens den anden blev såret i benet.   I sagen fra Albertslund peger meget på, at gerningsmanden handlede på egen hånd. Han stak af fra stedet. En 26-årig dansk mand er senere blevet anholdt.   - Alt tyder på, at gerningsmanden handlede alene, og at der er tale om en gal mands værk, oplyser Københavns Vestegns Politi.   Den anholdte er i forvejen kendt af politiet. Onsdag bliver han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup. Han sigtes for drabsforsøg.   Gerningsvåbnet er endnu ikke fundet.    

 

Mest Læste

Annonce