Claus Hjort: Sundhed og vækst er regeringens fokus

Politik

29/09/2015 11:26

Nick Allentoft

Et velfungerende sundhedssystem og vækst i hele Danmark er hovedpunkter i finanslovsforslaget for 2016.

Et sundhedssystem, som fungerer, og en vækst i samfundet, som ikke kun tilgodeser storbyerne.

Finanslov 2016

Følg udviklingen i stammedansen om Finanslov 2016 lige her.

Vi sorterer noget af det rituelle cirkus fra, så du får mere af det væsentlige.

Det er hovedpunkter i regeringens forslag til finansloven for 2016. Den blev fremlagt tirsdag formiddag, hvor finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) siger i en skriftlig kommentar før offentliggørelsen:

- Det er afgørende for regeringen at sikre, at vi har et velfungerende sundhedssystem, hvor der tages særlig hånd om ældre og svage. Derfor tilfører vi alene næste år 2,4 milliarder kroner til området. Det lovede vi i valgkampen, og det løfte holder vi.

- Samtidig er det mig magtpåliggende, at vækst og fremgang ikke kun er et storbyfænomen, men er noget, der foregår i hele landet. Derfor lancerer vi også en række tiltag, der skal løfte områderne uden for de store byer.

Med de 2,4 milliarder kroner til sundhedsområdet indfrier Venstre ikke kun sit løfte fra valgkampen på det område - men også et hovedkrav fra blå bloks største parti, Dansk Folkeparti.

I forhold til at skabe vækst i hele Danmark vil regeringen afsætte 150 millioner kroner årligt i perioden 2016 til 2019 til en vækstpakke.

I løbet af efteråret vil regeringen fremlægge et samlet udspil, som har til hensigt at understøtte fremgang i de erhverv, der specielt er repræsenteret i landdistrikterne og uden for de større byer.

Det omhandler for eksempel produktion, landbrug, fødevarer og turisme, lyder det i finanslovsforslaget.

Især landbrug- og fødevaresektoren betegnes som en vigtig del i forhold til at skabe vækst og arbejdspladser i yderområderne.

Det skal være nemmere at drive landbrug, og derfor afsættes der 75 millioner kroner årligt i perioden 2016-19 til fødevare- og landbrugsinitiativer.

Dertil vil regeringen liberalisere planloven, hvilket har været bebudet længe. Kommunerne skal have større frihed, for eksempel i de kystnære områder.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce