Corydon: Kommunerne skal spare på anlægsudgifterne

Velfærd

08/1/15 12:41

Suleman Haider

Der skal moderniseres og effektiviseres alle steder i den offentlige sektor, siger finansministeren.

Kommunerne får fremover færre penge til anlægsudgifter.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) til Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), som er formand for Kommunernes Landsforening (KL), ved Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg.

- Vi tog det første skridt med økonomiaftalen i sommer, men der er behov for, at anlægsniveauet kommer endnu længere ned i de kommende år, siger Bjarne Corydon.

Kommunerne kan vente smalhans, så langt øjet rækker. Derfor skal de få mere ud af budgetterne, påpeger han.

- Det skal ligge i kommunernes dna at effektivisere og gøre tingene smartere. Og det er ikke kun jer, der skal effektivisere. Der skal moderniseres og effektiviseres alle steder i den offentlige sektor, siger Bjarne Corydon. 

Regeringen udvikler indtil sensommeren en ny strategi sammen med KL for den digitale udvikling af den offentlige sektor indtil 2020. 

SR-regeringen vil i gennemsnit øge det offentlige forbrug med 0,6 procent om året. De stramme økonomiske rammer vil indtil 2020 være kommunernes rammevilkår, fastslår finansministeren.

- I skal bruge jeres kræfter på at anvende de mange penge, I allerede har, effektivt frem for at bruge kræfterne på bevillingsforøgelser. Det er et grundvilkår for hele den offentlige sektor og skal ligge i jeres dna, siger Bjarne Corydon.

Endelig beder han kommunerne om stærk ledelse og politisk styring, når de udfører politiske reformer. Regeringens finanspolitik går helt til grænsen, som budgetloven sætter for det offentlige underskud, påpeger han. 

- Vi gør altså det maksimale for at stimulere økonomien. Men det betyder også, at den økonomiske politik ikke hænger sammen, hvis de økonomiske rammer overskrides, understreger Bjarne Corydon.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.