Tidligere finansminister Bjarne Corydon er klar til at samarbejde med ny V-regering.

Corydon samarbejder gerne med V-regering

Politik

27/06/2015 13:38

Nick Allentoft

Bjarne Corydon (S) lægger kimen til bredt samarbejde, selvom han finder ny regering svag.

Socialdemokraterne står klar til at samarbejde med Venstre, selvom partiet ikke er imponeret af det regeringsresultat, Lars Løkke Rasmussen (V) er nået frem til i rollen som kongelig undersøger. 

- Det er et svagt resultat på de forhandlinger, der er ført relativt kaotisk over de seneste dage, siger den afgående finansminister Bjarne Corydon (S) om Lars Løkke Rasmussens regeringsforhandlinger med Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti. 

Venstres formand sagde i går, at han nu vil meddele dronningen, at han går efter at danne en mindretalsregering udelukkende bestående af Venstre. 

Det betyder, at Venstre kommer til at skulle finde et politisk flertal fra sag til sag. 

Det giver en mulighed for samarbejde, som Socialdemokratiet ikke er afvisende over for, selvom Corydon grundlæggende ikke bryder sig om, at regeringen skal bestå af et parti, som de mener "er grundlæggende uønsket af vælgerne".

Venstre gik 13 mandater tilbage ved valget, ligesom Lars Løkke Rasmussen fik halveret sit personlige mandattal.

- Vi er til rådighed for bredt samarbejde, men vi kan ikke selv afgøre, om det er der, vi ender. Det afhænger af, om regeringen læner sig til midten eller læner sig til højre.

- Og det er det da foruroligende, at det første projekt, man bringer på banen, helt i strid med, hvad man har sagt i valgkampen, er at sænke topskatten, siger han om udmeldingerne, der har været i pressen lørdag, om, at en V-regering vil arbejde for at sænke topskatten.

Selvom Socialdemokraterne siger, de vil det brede samarbejde, så har de svært ved at sige, hvor samarbejdet kan finde sted. 

Adspurgt om man kan samarbejde om en dagpengereform, svarer Bjarne Corydon: 

- Jeg tror det er alt for tidligt at begynde at pege områder ud. Det vil alt andet lige komme an på, hvordan den her nye regering spiller sine kort, og om den er imødekommende eller ej.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce