Dansk Flygtningehjælp: Nyhed om asylstramninger har spredt sig

Politik

28/10/2014 10:44

Suleman Haider

Der kan være flere grunde til, at der kommer færre asylansøgere fra Syrien, mener Dansk Flygtningehjælp.

De syrere, der allerede bor i Danmark, kan ikke undgå at have hørt om debatten om strammere regler for familiesammenføringer her. Dermed har de informationer spredt sig til deres netværk i hjemlandet. 

Det mener Andreas Kamm, som er generalsekretær Dansk Flygtningehjælp. 

En foreløbig opgørelse fra Udlændingestyrelsen per 26. oktober viser, at der er der kommet 744 syriske asylansøgere til Danmark hidtil i oktober måned. I september måned var antallet 1932.

Det er et konkret fald på 1188 personer eller over 50 procent. 

- Det er klart, at usikkerheden og utrygheden for flygtninge altid er stor, og hele den debat, der har været i Danmark, gør ikke den usikkerhed mindre, siger Andreas Kamm. 

Han mener ikke, at faldet kan forklares med, at der er færre flygtninge fra Syrien, eller at problemet er løst i nærområderne. 

- Situationen er snarere blevet værre. Men det er svært at svare på, hvad det så skyldes, for vi kan jo ikke interviewe dem, der ikke er kommet.

- Er det årstiden? Er det togstrejken i Tyskland? Er det rygtet i de forskellige netværk om, at der kommer stramninger for familiesammenføringer i Danmark? Jeg vil ikke udelukke noget, men der er ingen klar forklaring lige nu, siger han.

Han fortæller dog, at der tit sker et sving i efteråret, når der bliver sværere forhold og højere bølger i Middelhavet, som gør det farligere at flygte.

Ifølge Kamm er der endnu ikke europæiske tal for, hvor mange asylansøgere der er kommet i oktober måned. Når de kommer, vil man kunne se, om der er sket et ekstraordinært fald i Danmark i forhold til resten af Europa.

Ifølge generalsekretæren plejer udviklingen i de danske og europæiske tal at følges godt ad.

 

Mest Læste

Annonce