Dansk Folkeparti skal betale EUs skonnertstøtte tilbage

Politik

19/11/2015 14:28

Nick Allentoft

EU-støtte skal måske betales tilbage, oplyser en forundret Morten Messerschmidt på sin Facebook-side.

EU-parlamentets generalsekretær, Klaus Welle, anbefaler, at Dansk Folkeparti betaler 120.700 kroner tilbage i EU-støtte. Det oplyser partiets gruppeformand i EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, på sin Facebook.

Tilbagebetalingen skal ifølge Klaus Welle ske, fordi generalsekretæren ikke mener, at aktiviteterne på skonnerten Halmø, der sejlede rundt i Danmark forud for kommunalvalget i 2013, var af en sådan karakter, at de kunne få EU-bidrag.

- Jeg er selvsagt forundret over denne beslutning. Dels var projektet godkendt på forhånd. Dels virker flere af begrundelserne søgte, skriver Morten Messerschmidt på sin Facebook.

- Og dels tager man slet ikke højde for alt det fremsendte materiale, som beskriver projektet fyldestgørende, skriver Morten Messerschmidt.

Hvis EU-Parlamentet er enige i Klaus Welles anbefaling, betaler Dansk Folkeparti pengene tilbage, oplyser Morten Messerschmidt.

Dansk Folkeparti brugte skonnerten i ti dage. Mottoet for sejlturen med den gamle skonnert var, "Det sejler i EU - Vi sejler for Danmark".

Formålet med turen var ifølge Dansk Folkeparti selv at sætte fokus på det kommende kommunalvalg og det kommende EU-parlamentsvalg.

- For mig er der absolut ingen tvivl om, at kampagnen er kørt efter reglerne. Jeg er derfor både uenig i og forundret over denne afgørelse og vil naturligvis skrive til bureauet med en indsigelse, skriver Morten Messerschmidt.

- Men samtidig vil jeg da så også opfordre EU-parlamentets bureau til, at man med øjeblikkelig virkning gennemgår alle de øvrige EU-partiers kampagner og annoncer. Der må være ens regler for alle.

Halmø er en 115 år gammel skonnert, der koster 19.700 kroner om dagen at leje.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce