Danske festivaler holder øje med bølge af sexovergreb

Ledelse

11/01/2016 15:55

Nick Allentoft

Svensk politi anklages for at have tilbageholdt oplysninger om seksuelle overgreb mod kvinder på Svensk festival. Roskilde Festival og Northside er opmærksomme, men har ingen registreringer om lignende overgreb.

Svensk politi er kommet under beskydning, efter at politiet i Stockholm i to år havde kendskab til, at en stor gruppe af udlændinge forulempede kvinder på We Are Stockholm-festival i den svenske hovedstad.

Heldigvis er det ikke et billede, som Roskilde Festival og Northside i Aarhus kan genkende.

Begge holder dog nøje øje med, om indsatsen mod seksuelle overgreb skal højnes.

- Vi kender ikke til den type hændelser som i Sverige, men vi kan godt se, at der sker noget i samfundet omkring os, og når normen bliver udfordret, kommer den norm også hos os, og det tager vi højde for i vores arbejde, siger Christina Bilde, der er talskvinde for Roskilde Festival.

Hun henviser til festivalens samarbejde med foreningen Everyday Sexism, der sætter fokus på hverdagssexisme.

Udadtil beskrev svensk politi We Are Stockholm som ganske rolig og problemfri, skriver avisen Dagens Nyheter. Avisen har sine oplysninger fra interne papirer i politiet om seksualforbrydelser mod kvindelige gæster på festivalen.

Midt- og Vestsjællands Politi, der har travlt hvert år, når der er Roskilde Festival, kender ikke til lige så store problemer som i Stockholm. 

Men kommunikationsansvarlig Carsten Andersen medgiver, at man måske bør være ekstra opmærksom.

- Det er oplagt at tænke over, hvad der er sket. Hvis vi kan se, at der er en trend, bør man være mere opmærksom, når festivalen nærmer sig, og så vil vi i givet fald tage en snak med festivalen om det, siger han.

Hos Northside-festivalen, der afholdes i Aarhus, kalder man historien fra Stockholm "enorm trist". Festivalen har dog ingen eksempler, der tilnærmelsesvis kan minde om, hvad der skete i Stockholm.

- Jeg ved ikke, hvor meget mere vi kan gøre hos os. Jeg skal ikke kunne sige, om vores festival i mild grad har oplevet, at en pige er blevet nuppet i bagenden eller noget i den stil, men det er desværre svært at undgå den slags helt, siger talsmand John Fogde.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce