Danske politikere fordømmer terrorangreb

Politik

16/2/15 12:05

Suleman Haider

Partiformænd på tværs af Folketinget er dybt berørte efter attentatet mod et debatarrangement på Østerbro.

Attentatet mod Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag får danske politikere til at fordømme de voldelige handlinger og sende tanker til de berørte personer.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen kalder angrebet en fej handling.

- Jeg fyldes med afsky og forfærdelse over det terrorangreb, der i dag har kostet ét liv og såret tre. Mine tanker går til den dræbte og de sårede politimænd samt deres familier og pårørende, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Han understreger, at alle kræfter skal sættes ind på at finde gerningsmændene, og han opfordrer til, at danskerne ikke giver efter for truslen mod demokratiet.

- I en svær tid må vi stå sammen og værne om vores værdier. I Danmark vil vi ikke give efter for vold og terror, siger Lars Løkke Rasmussen.

De øvrige partiformænd kommenterer også angrebet.

- Det er et angreb på ytringsfriheden lige her i Danmark. Helt uhørt og meget, meget alvorligt, skriver Pia Olsen Dyhr på sin Facebook-side.

Også Liberal Alliances formand Anders Samuelsen udtrykker sin foragt for attentatet:

- Terror, fanatisme og disrespekt for livet - det er, hvad vi lige nu er vidne til i Kbh. Må de skyldige blive fanget hurtigt, dømt og buret inde. Usympatiske dyr - det er, hvad de er, skriver han på Facebook. 

Johanne Schmidt-Nielsen kalder angrebet "uforståeligt og forrykt".

- Vi skal fortsætte med at mene, skrive og tegne præcis det, vi vil. Og vi skal stå sammen og vise, at terrorister og ekstremister ikke vil lykkes med at så splid og had i vores samfund, siger hun i en pressemeddelelse.

Radikale Venstres Morten Østergaard og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl er ligeledes rystede.

- Chokerende at høre om skyderiet i København. Vi kan glæde os over politiets indsats, samtidig med at vores tanker må gå til de ramte, skriver Kristian Thulesen Dahl på Facebook.

Og De Konservatives formand Søren Pape Poulsen skriver samme sted:

"Mørkets kræfter skal ikke have lov til at vinde."

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.