Danske Spil tjente flere penge i 2015

Velfærd

26/02/2016 09:07

Nick Allentoft

Der kom en smule flere kroner i kassen hos Danske Spil i 2015. Specielt Lotto rettede sig efter års nedgang.

Der blev spillet og gamblet for flere penge i 2015, end der gjorde i 2014. Det viser regnskabet for Danske Spil, der tog sin del af kagen ved at øge sit overskud.

Danske Spil tjente, når præmier er trukket fra, 4,7 milliarder kroner i såkaldte bruttospilleindtægter. Når forhandlere og afgifter til staten er betalt, bliver det til et overskud på 3,2 milliarder kroner.

En stor del af overskuddet går tilbage til staten, hvor det fordeles til blandt andet sportsforeninger og ungdomsforeninger. 

Det beløb steg til 2,7 milliarder kroner sidste år, et hop på små 100 millioner kroner.

- For første gang i mange år er Lotto, Onsdags Lotto og Eurojackpot i fremgang. 

- Det har krævet hårdt arbejde at vende kurven på de spil, men det har betydning for hele Danske Spil, da hver ekstra krone går tilbage til Danmarks sports- og foreningsliv, skriver administrerende direktør Hans Christian Madsen i regnskabet.

Lotto har i lang tid været på retræte, da der er kommet en stribe nye spilleformer til og nye aktører på markedet. Fremgangen er da også minimal. Bruttospilleindtægterne fra lotterispil steg til 2576 millioner kroner fra 2526 millioner kroner.

Den del af forretningen, der omfatter spil på eksempelvis hestevæddeløb og sport, steg med omkring 100 millioner kroner til 1,6 milliarder. Det område vil i 2016 blive udvidet til også at omhandle såkaldt e-sport. Det er konkurrencer inden for computerspil som Counter Strike og League of Legends.

- Vi skal være der, hvor fremtiden er, og vi skal give danskerne en helt unik oplevelse. Det er en af vores vigtigste opgaver, skriver Hans Christian Madsen i regnskabet.

For 2016 forventer Danske Spil ikke den store fremgang, men indtægter og resultater på linje med i 2015.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce