Danskere skal tvinges til at indberette Airbnb-indtægter

Politik

31/03/2016 09:04

Nick Allentoft

Der tegner sig et folketingsflertal for, at indtægter fra deleøkonomi automatisk skal indberettes til Skat.

Det skal være slut med at leje sin bolig ud på tjenester som Airbnb uden at indberette fortjenesten til Skat, skriver tv2.dk.

Det mener flere partier, efter at tjenesten, hvor private udlejer til at andre private, på få år er blevet meget populær.

Velfærdsstat eller velfærdssamfund

Vi har sat velfærd til debat i en tid, hvor kampen mellem velfærdsstat og velfærdssamfund er blevet afgørende for velfærdsmodellens fremtid.

Følg artikler og indlæg på temasiden her

Enhedslisten fremsætter derfor torsdag et beslutningsforslag i Folketinget, der indebærer, at Skat fremover automatisk skal have indberetninger om lejeindtægter fra tjenester som eksempelvis Airbnb.

- Jeg er en stor fan af deleøkonomien, ikke mindst fordi den er helt central i forhold til den grønne omstilling af samfundet. Men deleøkonomiske virksomheder skal ikke være et smuthul for at undgå at betale skat, siger Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, til tv2.dk.

- Dette er yderst relevant, ikke mindst set i lyset af at vi må forvente at se en stor udvikling inden for deleøkonomien i de kommende år, tilføjer han. 

Deleøkonomi findes inden for mange forskellige områder. Særligt transportområdet med et selskab som Uber har opnået succes i mange lande.

Foruden Enhedslisten bakker Socialdemokraterne, SF og De Konservative også op om den automatiske indberetningspligt. Derudover har Venstre og Dansk Folkeparti ifølge tv2.dk også tidligere udtalt sig positivt om idéen.

Dermed tegner der sig et politisk flertal i Folketinget for at lukke skattehullet.

En rapport fra Nordea vurderede tidligere i år, at deleøkonomien for alvor slog igennem i Danmark i 2015, hvor ni procent af danskerne ifølge banken tog aktiv del i deleøkonomien.

Som reglerne er i dag, er det op til den enkelte udlejer at indberette til Skat, hvad de tjener på at have overnattende gæster eller på at leje deres lejlighed eller hus ud, mens de selv er på ferie. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce