Danskerne samler 98 millioner ind til verdens fattige

Velfærd

07/02/2016 08:10

Nick Allentoft

Ved årets Danmarks Indsamling er der gået godt 97 millioner ind på kontoen til at bekæmpe ekstrem fattigdom.

97.870.606 kroner.

Det er det endelige resultat af årets Danmarks Indsamling, som lørdag aften blev afsluttet ved et stort indsamlingsshow på DR.

Pengene skal gå til at bekæmpe ekstrem fattigdom i verden, oplyser DR i en pressemeddelelse.

- Det her er ganske enkelt fantastisk. Det er simpelthen så stort af danskerne, der har stillet op med så utroligt og hjerteligt et engagement - fra børnenes gode gerninger til skoler, institutioner og virksomheder, der har gjort en kæmpe indsats, siger Karin Aaen.

Hun er talsmand for Danmarks Indsamling og arbejder til daglig som kommunikationschef hos Unicef Danmark.

Det er Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR, der står bag indsamlingen.

Det drejer sig om Adra Danmark, Børnefonden, Care Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Ibis, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og Unicef Danmark.

I alt gavner pengene 12 konkrete projekter, som på hver deres måde bekæmper ekstrem fattigdom til gavn for de dårligst stillede i nogle af verdens fattigste lande.

- Med penge fra Danmarks Indsamling har vi mulighed for at give børn i disse lande en chance for at uddanne sig, at sikre unge som gamle helt basale livsvilkår som adgang til rent drikkevand og sundhedsbehandling, og at hjælpe de mest udsatte med oplysning og støtte til at sikre sig mad og et indkomstgrundlag.

- Og med danskernes indsats denne aften har vi mulighed for at række en hånd ud til rigtig mange mennesker, siger Karin Aaen.

Desuden kan ti procent af det samlede beløb søges af mindre organisationer.

De 12 planlagte projekter ligger i Afrika, Asien og Latinamerika.

Beløbet ved årets indsamling ligger en smule under sidste års resultat. I 2015 landede over 100 millioner i kassen. Dengang var temaet "Mod Uretfærdighed".

/ritzau/

Mest Læste

Annonce