De mest syge sklerosepatienter afvises

Velfærd

21/11/14 8:53

Nick Allentoft

Bent Hansen er overrasket »Det er helt nyt for mig, ingen har sagt noget til mig, men jeg vil nu undersøge sagen,« siger han.

Hundreder af de mest alvorligt syge danske sklerosepatienter er i dag fortvivlede over, at landets klinikker afslutter deres behandling af dem, når medicinerne svigter, skriver metroxpress.

Hospitalerne har nemlig ikke ressourcer til at behandle dem for deres ofte invaliderende og smertefulde symptomer.

»Det er et stort og alvorligt problem, at vi lader disse mange patienter i stikken på den her måde, fordi vi mangler både ressourcer og neurologer,« siger formand for Dansk Neurologisk Selskab Mads Ravnborg til avisen.

Antallet af syge stiger. Ikke mindst blandt unge. Flere end 13.000 lever i dag med sygdommen, og heraf har eller får knap halvdelen diagnosen progressiv sklerose.

Det er netop den gruppe, hvor medicinen svigter, som hospitalsvæsnet afslutter og sender hjem, ifølge Scleroseforeningen, skleroselæger og -patienter, metroxpress har talt med.

»Nej, medicin kan ikke bremse sygdommen. Men patienterne har ofte en ekstremt dårlig livskvalitet grundet medicinske problemer, som kræver specialisthjælp, og ikke mindst de unges fremtid kan blive helt ødelagt, da deres praktiserende læger ikke har forudsætningerne,« forklarer Mette Bryde Lind, direktør i Scleroseforeningen.

Sklerose-professor Per Soelberg Sørensen fra Rigshospitalets skleroseklinik er enig i kritikken:

»Disse patienter har stærkt brug for eksperthjælp. De burde alle ses på klinikkerne. Men vi har ikke været i stand til at få de ressourcer, der skal til, og vi har måske også været for dårlige til at gøre opmærksom på problemerne i offentligheden,« siger han til metroxpress.

Regionerne formand, Bent Hansen (S), er overrasket over forholdene.

»Det er helt nyt for mig, ingen har sagt noget til mig, men jeg vil nu undersøge sagen,« siger han.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.