Del af terrorplan på plads: FE får flere penge

Politik

10/4/15 12:46

Nick Allentoft

Partier afsætter 415 millioner kroner til Forsvarets Efterretningstjenestes terrorbekæmpelse.

Partierne bag forsvarsforliget er blevet enige om den del af regeringens terrorpakke, der omfatter Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). 

Dermed er der afsat 415 millioner kroner til FE's terrorbekæmpelse over fire år. Pengene kommer fra forsvarets eget budget.

- Jeg er glad for at kunne sige, at en enig forsvarsforligskreds bakker op om de initiativer, der skal styrke Forsvarets Efterretningstjeneste i at bekæmpe terror, lyder det fra forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

- Forsvarsforligskredsen sætter økonomi bag. Forsvarets Efterretningstjeneste får langt bedre mulighed for at bekæmpe terrorister.

Ud over de ekstra penge ønsker regeringen også at give FE mulighed for at overvåge danske "foreign fighters" i udlandet. Det er typisk de danskere, som vælger at tage til Syrien for at deltage i borgerkrigen.

Ifølge regeringens terrorpakke "Et stærkt værn mod terror" har FE ikke den mulighed i dag.

Først var det meningen, at dette ikke skulle kræve en dommerkendelse, men aftalen er endt med, at der kommer en dommer ind over.

Det lovforslag kommer nu i høring, og ministeren regner med bred politisk opbakning hertil.

Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, kalder aftalen for "meget, meget god".

- Det var afgørende, at vi blev klar over, hvad regeringen ville gøre for at overvåge "foreign fighters". 

- Regeringen har lyttet til de forslag, vi har haft, og det er endt på fornuftig måde, så vi har retssikkerhed, og så man kan følge med uden i verden, siger Troels Lund Poulsen.

Ligesom forsvarsministeren pointerer han, at de 415 millioner kroner kommer fra ubrugte midler i forsvaret.

Regeringens samlede terrorpakke omfatter 12 områder. Ud over FE skal Politiets Efterretningstjeneste og Rigspolitiets døgnberedskab også styrkes, ligesom der skal sættes ind mod radikalisering i fængslerne.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.