Deltager i DR’s job-program: Jeg blev ført bag lyset

Velfærd

06/12/14 12:20

Nick Allentoft

Lidt for kræsen – og lige lovligt mageligt anlagt. Sådan har en del seere muligvis tænkt, da de så den arbejdsløse pædagog Jes Lund-Jacobsen i DRs omdiskuterede programserie ’Den dag de fremmede forsvandt’. Det skriver Avisen.dk.

Jes Lund-Jacobsen var en af de 11 ledige, som prøvede kræfter med et ufaglært job, der normalt udføres af udenlandske arbejdere.

I en uge var han på en trævirksomhed i Faaborg, hvor man ifølge udsendelsen var så tilfredse med hans indsats, at han blev tilbudt et fast job - som han udeblev fra.
Hvorfor han gjorde det, blev der ikke sagt noget om i programmet. Og nu føler Jes Lund-Jacobsen sig ført bag lyset.

- Jeg synes, jeg er blevet fremstillet anderledes, end jeg i virkeligheden er, siger Jes Lund-Jacobsen til Avisen.dk.

Han er rystet over, at politikere som de radikales Morten Østergaard og beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) har krævet lovstramninger som en reaktion på det billede, der tegner sig i ’Den dag de fremmede forsvandt’.

Den 30-årige Jes Lund-Jacobsen fortæller, at han har søgt op mod 2.000 stillinger de seneste tre år. I 'Den dag de fremmede forsvandt' fulgte seerne hans uge på Dansk Træemballage (DTE) på Fyn, hvor han skulle stable træklodser på fuld tid. For rullende kamera fik han tilbudt et 'rigtigt' job på virksomheden, da hans prøveuge var slut.

Men efter kameraerne var slukket, blev tonen ifølge Jens Lund-Jacobsen en anden:

- Jeg fik bagefter at vide, at der reelt set ikke var et ledigt job på DTE, men at det ikke ville se godt ud på TV så at sige, fortæller Jes Lund-Jacobsen.

Den opfattelse deler han dog ikke med Peter Jensen, direktør fra Dansk Træemballage.
- Det er direkte løgn. Vi tilbød et reelt job, og vi regnede hele tiden med, at Jes dukkede op om mandagen, siger Peter Jensen til Avisen.dk.

Nyhedsredaktør på DR1 Henriette Marienlund er ansvarlig for programmet, og hun siger, at jobtilbuddet til Jes Lund-Jacobsen var helt reelt.

- Det står hævet over enhver tvivl, understreger Henriette Marienlund over for Avisen.dk.
Jes Lund-Jacobsen understreger, at han sagtens kan have misforstået noget, men at han altså ikke handlede i ond tro, da han blev væk fra virksomheden om mandagen.

Jes Lund-Jacobsen fortæller, at årsagen til, at han ikke var mødt op den mandag skyldte, at han havde fundet et løntilskudsjob som støttepædagog på en skole tæt ved hans bopæl. Dagen efter var han til samtale med skolens leder. Han begyndte i først en måneds praktik, og får derefter tre måneder i løntilskud på skolen.

Nyhedsredaktør på DR1 Henriette Marienlund forstår godt, at Jes Lund-Jacobsen er frustreret over, at det ikke i programmet eller den efterfølgende tv-debat blev nævnt, at han er begyndt i et løntilskudsjob inden for sit fag.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.