- Det er ikke penge, der mangler i Danmark, men derimod forbrugerne og virksomhedernes lyst til at bruge dem, siger Frederik I. Pedersen, der er chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd -

Den danske vækst går den forkerte vej

Politik

29/08/2014 10:23

Suleman Haider

Bruttonationalproduktet falder. Det betyder, at dansk økonomi går den forkerte vej, påpeger økonomer.

Det danske bruttonationalprodukt, BNP, faldt 0,3 procent i andet andet kvartal, viser tal fra Danmarks Statistik.

Og det er et skridt i den forkerte retning. Fremgangen i den danske vækst har ikke bidt sig fast, og cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, Thomas Søby siger, at en positiv begyndelse er vendt og peger mere i retning af en bekymrende økonomisk stilstand med lavvækst.

- Når nøgletallenes "godfather", BNP, går i den her retning er der grund til at være bekymrede. Vi har desværre set en række negative tendenser hen over sommeren, siger han i en kommentar.

- I starten af ugen fastholdt regeringen sine vækstskøn for 2014 på 1,4 procent, men jeg mener desværre, at det er for optimistisk. Når året er omme, vil væksten ifølge vores prognoser ende på sølle 1,2 procent, siger Thomas Søby.

Frederik I. Pedersen, der er chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, siger, at forudsætningerne for fremgang i dansk økonomi stadig er til stede om end udfordret af udviklingen i udlandet.

- Det er ikke penge, der mangler i Danmark, men derimod forbrugerne og virksomhedernes lyst til at bruge dem, siger han.

- Det er i det lys og givet den øgede internationale økonomiske usikkerhed afgørende, at den offentlige sektor bruger de penge, der er afsat i budgetterne, og at finanspolitikken bruges helt til grænsen, siger Frederik I. Pedersen.

 

Mest Læste

Annonce