Derfor skal flygtningene i sikkerhed: Kriminelle i tusindvis udnytter situationen

Ledelse

17/09/2015 11:33

Nick Allentoft

Ifølge det europæiske politisamarbejde Europol tiltrækker flygtningekrisen masser af kriminelle.

Så mange som 30.000 personer kan være involveret i de kriminelle bander, der mod betaling smugler flygtninge til Europa og rundt mellem de europæiske lande.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

Ifølge Rob Wainwright, chef for det europæiske politisamarbejde Europol, tiltrækker de mange flygtninge bunker af kriminelle personer. 

I forbindelse med det uhyggelige fund af 71 omkomne flygtninge i en aflukket kølevogn i Østrig i sidste måned gik det op for Europol, at langt flere kriminelle er involveret i menneskesmugling end hidtil antaget.

- Den tragiske hændelse i Østrig er symptomatisk for den eksplosion af kriminelle problemer, vi ser i øjeblikket, siger Rob Wainwright til nyhedsbureauet Reuters.

- Alene i år har vi indsamlet informationer om op til 30.000 mistænkte kriminelle og sammensvorne involveret i det her. Det siger noget om det øjeblikkelige omfang af den kriminelle aktivitet, siger han.

Europa står midt i sin værste flygtningekrise siden Anden Verdenskrig. Tusindvis af mennesker forsøger at slippe være fra krige og fattigdom i Mellemøsten og Nordafrika, og det skaber forretningsmuligheder for menneskesmuglere.

Europol har tidligere vurderet, at mafiabander fra Balkan står bag en stor del af trafikken med at fragte personer ulovligt over grænserne til lande i Nordeuropa. 

Efterforskningen af sagen om de 71 omkomne flygtninge i lastbilen i Østrig har ført til anholdelse af fire personer i Ungarn. Ifølge ungarsk politi er de fire formentlig med i en bulgarsk-rumænsk ring af menneskesmuglere.

/ritzau/Reuters

Mest Læste

Annonce