DF efter nye tal: Selve indvandringen må til debat

Politik

05/1/15 12:12

Suleman Haider

Også de borgerlige partier må forholde sig grundlæggende til, om indvandring er godt for Danmark, mener DF.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) besøger mandag Bilka i Ishøj for at sætte fokus på en arbejdsplads, hvor det lykkes at integrere indvandrere.

Dermed fortsætter statsministeren sit fokus fra nytårstalen på at få flygtninge og indvandrere i arbejde. Også hvis de er på kontanthjælp.

Men i Dansk Folkeparti går man et skridt videre og efterlyser en helt grundlæggende debat af selve indvandringen og dens betydning for Danmark. 

Det sker, efter at en opgørelse fra Ugebrevet A4 viser, at etniske danskere er godt på vej til at blive minoriteter i flere postnumre landet over.

- Det er jo fuldstændig vildt, at der kommer flere og flere områder, hvor danskerne er i mindretal i eget land. Det burde være det vigtigste emne på Christiansborg, men ingen diskutere det, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Udmeldingen understreger igen, at udlændinge bliver et centralt tema i den kommende valgkamp, hvor Socialdemokraterne og DF kæmper om de samme vælgere.

Det er dog ikke kun statsminister Helle Thorning-Schmidt, men også hendes udfordrer ved det kommende folketingsvalg, Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der må forholde sig til udviklingen, mener Martin Henriksen.

- Er der nogen, der overhovedet ved, om Socialdemokratiet eller Venstre mener, at udviklingen er et problem?, spørger Martin Henriksen og fortsætter:

- De røde vil have flere her til, fordi flygtningeindustrien kræver det. De borgerlige vil have flere her til, fordi erhvervslivet kræver det. Der er ingen vilje til at sige, at Danmark skal finde en bedre balancegang, og den er vi langt væk fra, som det ser ud i dag, mener han.

Analysen fra Ugebrevet A4 bygger på tal fra Danmarks Statistik. Tallene viser, at i postnumrene 5240 Odense NØ, 2660 Brøndby Strand og 8220 Brabrand er de etniske danskere ved at være i mindretal.

Dansk Folkeparti mener, at indvandringen skal begrænses ved blandt andet at oprette centre for asylansøgere i nærområderne. Det forslag er dog blevet skudt ned af både mulige modtagerlande og eksperter.

DF vil blandt andet også afskaffe greencard-ordningen og genindføre pointsystemet for at begrænse antallet af familiesammenføringer.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce