"Patienterne skal i gennemsnit ligge i en sygehusseng i 2,9 dage, og det er min oplevelse, at den beregning ikke bygger på en faglig vurdering af fremtidens behov, men er udtryk for, hvad der er råd til," siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.
"Patienterne skal i gennemsnit ligge i en sygehusseng i 2,9 dage, og det er min oplevelse, at den beregning ikke bygger på en faglig vurdering af fremtidens behov, men er udtryk for, hvad der er råd til," siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

DF kræver flere senge på de store sygehuse

Politik

09/4/15 8:05

Mikkel Sarka

Dansk Folkeparti frygter, at de kommende supersygehuse bygges med for få senge og vil bruge en ekstra milliard.

Budgettet til de kommende supersygehuse er for stramt. 

Det mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der er klar med en ekstra milliard kroner til de 16 byggerier, skriver Jyllands-Posten. 

- Patienterne skal i gennemsnit ligge i en sygehusseng i 2,9 dage, og det er min oplevelse, at den beregning ikke bygger på en faglig vurdering af fremtidens behov, men er udtryk for, hvad der er råd til, siger partiformanden til avisen.

Han baserer blandt andet sit ønske om flere penge til supersygehusene på besøg på byggepladserne i Gødstrup ved Herning og Det Nye Universitetshospital i Skejby i Aarhus.

DF har tidligere været ude med løfter om en ekstra milliard til supersygehusene, men partiet fremrykker nu ønsket og vil have det ind i forhandlingerne mellem regeringen og Danske Regioner i juni.

Pengene skal hentes ved at udskyde den planlagte lempelse i selskabsskatten, mener DF-formanden.

Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, går med lignende overvejelser om at tilføre sundhedsområdet en milliard kroner.

Partiet er dog mest indstillet på at bruge de ekstra penge til endnu en kræftplan – nummer fire i rækken, siger Løhde til Jyllands-Posten.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) ser imidlertid ikke ud til at være særlig medgørlig, da han ifølge Jyllands-Posten kalder DF-forslaget for "populistisk".

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.