DF-soldat: Hvor fanden er vi på vej henad?

Politik

19/09/2015 16:33

Nick Allentoft

- Vi hjælper ikke de store mængder ved at tage til Rødby og uddele en cola og en teddybjørn. Vi hjælper ved at være ude i verden, der hvor vores soldater kan gøre en forskel, siger soldaten Palle Lyngaard Würtz i en opsang til debatten om flygtninge- og migranter.

- Venstrefløjen giver køb på det Danmark, vi kender.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

Sådan lyder det fra DF'eren Palle Lyngaard Würtz, der på DF's årsmøde i Herning høster stående klapsalver for et kontant indlæg i debatten om flygtninge- og migranter.

Et indlæg, som på flere punkter flugter med partiformand Kristian Thulesen Dahls bud på en løsning af asylkrisen. En løsning, som fokuserer på grænsekontrol, et stop for integration af flygtninge og et markant løft af hjælpen i nærområderne.

- Det er ligesom i 1940 umuligt at styre vores grænse sydpå. Det vælter ind over grænsen. Tilmed opfordrer Enhedslisten til civil ulydighed og menneskesmugling. Hvor fanden er vi på vej hen ad?, spørger Palle Lyngaard Würtz i sit indlæg. 

Ligesom Kristian Thulesen Dahl langer Palle Lyngaard Würtz ud efter venstrefløjen, som efter hans mening fokuserer ensidigt på de flygtninge og migranter, som befinder sig i Danmark.

- Jeg har tit en debat med mine venner og bekendte, som er venstrefløjsidealister. Jeg mener, de er nærsynede.

- Vi hjælper ikke de store mængder ved at tage til Rødby og uddele en cola og en teddybjørn. Vi hjælper ved at være ude i verden, der hvor vores soldater kan gøre en forskel, siger Palle Lyngaard Würtz.

Med tre udsendelser til Afghanistan henviser Palle Lyngaard Würtz til sine egne erfaringer med at hjælpe mennesker i deres eget område.

- Vi soldater drog ud i nærområderne for at hjælpe der, hvor andre måtte give op. Og der var mange DF'ere blandt soldaterne. Så vi er ikke så kolde, som man nogle gange hører, siger Palle Lyngaard Würtz som et ekko af Kristian Thulesen Dahl.

DF-formanden opfordrede i sin tale venstrefløjen til at stoppe diskussionen om, "hvorvidt man er god eller ond. Om man er næstekærlig eller ej".

Det skete med henvisning til, at selvom Dansk Folkeparti vil stramme vilkårene for flygtninge i Danmark, så vil partiet reelt hjælpe flere flygtninge end Enhedslisten og De Radikale. Det skal bare ske i nærområderne, hvor pengene rækker længere end i Danmark, lyder det fra Thulesen Dahl.

I Afghanistan opførte de internationale soldater blandt andet den gigantiske lejr Camp Bastion. Den kunne være et eksempel til efterfølgelse, mener Palle Lyngaard Würtz.

- Vi opbyggede en lejr ude i ørkenen, som kunne huse 50.000 soldater. Hvis vi kan gøre det i Helmand-provinsen og andre steder i Afghanistan, så kan vi dælme også gøre det i nærområderne og forsvare de folk, der flygter.

- Man kan ikke løse det her bare ved at lægge et billede ud på Facebook og sige, at man har gjort en forskel i Rødby, siger Palle Lyngaard Würtz.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce