Dømt: It-leder i Region Sjælland tog imod bestikkelse fra Atea

Velfærd

23/03/2018 10:21

Freja Eriksen

Retten i Glostrup har haft en juridisk snigpremiere på Atea-sag om bestikkelse. It-supportchef modtager dom.

En ansat i Region Sjælland er blevet kendt skyldig i at lade sig smøre af it-selskabet Atea.

Den daværende it-supportchef modtog rejser til Rom og Edinburgh og er blevet idømt 60 dages fængsel. Straffen er gjort betinget af, at han udfører samfundstjeneste i 80 timer.

Dommen er afsagt af Retten i Glostrup og kan smitte af på den kommende afgørelse i den store Atea-sag.

Bestikkelsesskandalen

Bestikkelsesskandalen begyndte i Region Sjælland og spredte sig siden til en række andre offentlige myndigheder. Sagen er kaldt Danmarkshistoriens største, og har tråde til flere andre myndigheder. IT-giganten ATEA spiller en central rolle.

Læs alt om skandalen her. 

Her er blandt andre den tidligere it-direktør i Rigspolitiet under anklage sammen med to andre offentligt ansatte. 

Gaverne i den store sag bestod af rejser til Dubai for at se Formel 1-løb, ligesom der var ekstra luksus på ture til Las Vegas og andre steder. Desuden nød de offentligt ansatte den dyre gastronomi på Era Ora, Søllerød Kro, Geranium, The Paul og andre restauranter.

Den netop afgjorte sag er blevet udskilt fra den store. Den 51-årige it-supportchef og hans hustru fik betalt rejser til Skotland og Italien. Selve bestikkelsen løber op i cirka 24.000 kroner. 

De penge, som Atea brugte til at betale middage og rejser med, tilhørte i virkeligheden Region Sjælland selv. De stod imidlertid parkeret hos Atea på en særlig konto som en bonuspulje. Her indsatte Atea cirka halvanden procent af de køb, Region Sjælland foretog.

Prøv DenOffentlige 2

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

 

Netop af den grund har forsvarerne i den store Atea-sag sagt, at anklagen om bestikkelse ikke holder juridisk. Regionens ansatte nød jo blot godt af regionens egne penge. Man kan ikke blive bestukket af egne midler, er det blevet sagt.

Imidlertid har Retten i Glostrup godkendt Bagmandspolitiets tiltale om, at der var tale om bestikkelse. Det var Atea, der forvaltede pengene på kontoen.

Retten har også kendt it-supportchefen skyldig i underslæb, idet Region Sjælland mistede penge på rejserne. Den 51-årige dømte har modtaget dommen.

I den store sag er der retsmøder i to weekender i april og maj, hvor anklagere og forsvarere vil holde deres afsluttende indlæg. Atea er anklaget for at have bestukket ansatte i regionen og i Rigspolitiet igennem flere år.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce