Efter flere afsløringer: Uro i JP/Politiken koncernen

Ledelse

09/12/16 7:44

Nick Allentoft

Udbetalinger af »angiveligt millionstore bonusordninger«, mens der har været sparerunder på redaktionerne, og »beretninger om ikke helt rene linjer i den redaktionelle proces«, er baggrunden for en at medarbejderne nu henvender sig samlet til bestyrelsen.

Medarbejderne på Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet retter nu skriftlig henvendelse direkte til bestyrelsesformand Lars Munch i JP/Politikens Hus i sagen om Jørgen Ejbøl. Det sker på baggrund af en række artikler i bl.a. Information om den nuværende formand for Jyllands-Postens Fond og næstformand i bestyrelsen for JP Politikens Hus.

Medarbejderforeningerne ved de tre store aviser forlanger en forklaring og vil »på det kraftigste opfordre til, at bestyrelsen kommer med en dækkende redegørelse for, hvad det egentlig er, der foregår i koncernen.« Det skriver Information.

Det er ikke alene udbetalinger af »angiveligt millionstore bonusordninger«, mens der har været sparerunder på redaktionerne, men også »beretninger om ikke helt rene linjer i den redaktionelle proces«, der er baggrunden for medarbejdernes henvendelse til bestyrelsen.

Samtidig er medarbejderne yderst kritiske over for mediehusets lukkethed i sagerne.

»Vi finder det stærkt kritisabelt, at et stort mediehus lukker sig så voldsomt om sig selv, når vi samtidig forventer, at andre virksomheder, institutioner og personer stiller op, når husets journalister passer deres arbejde og stiller spørgsmål til dem. Den handlemåde kan ikke undgå at ramme os på noget af det væsentligste, vi skal leve af i vores daglige virke: vores troværdighed,« hedder det i henvendelsen, der er underskrevet af tillidsfolkene fra de tre store dagblade.

Jørgen Ejbøl er blevet kritiseret for sin såkaldte håndfæstning af Jyllands-Postens tidligere kulturredaktør, Flemming Rose, efter Muhammed-krisen samt at have kuppet  JP/Politikens Hus ved i strid med en aftale at blive på posten som næstformand i koncernens bestyrelsen. I en konflikt i en sag på Bispebjerg Hospital er han blevet beskyldt for at have misbrugt sin egen magtposition i det store mediehus.

Da Lars Munch i 2014 blev bestyrelsesformand og modtog 16,8 mio. kroner i fastholdelsesgodtgørelse, skal Jørgen Ejbøl ifølge journalist Kirsten Jacobsens bog Pansergeneralen angiveligt have modtaget »et lignende beløb«. Men der hersker tvivl om, hvorvidt Ejbøl faktisk har fået en bonus, og hvilken størrelse den måtte have. Dette er ikke dokumenteret i bogen, og det fremgår heller ikke af koncernens regnskaber.

Bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus, Lars Munch, siger til Information: 
»Vi har, og jeg har, altid stået for en åben og tillidsfuld dialog med medarbejderne. Jeg vil tænke over, hvordan vi sikrer, at den fortsætter, også i denne tid.«

Information har forgæves forsøgt at få en kommentar fra de tre avisers medarbejderrepræsentanter.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce