Efter kritik og overfald: Region vil undersøge bemanding i psykiatrien

Ledelse

23/3/17 9:06

Nick Allentoft

Det er den bedste nyhed længe, mener fællestillidsrepræsentant på Psykiatrisk Hospital i Risskov.

Nu skal det undersøges, om patienterne på de psykiatriske afdelinger i Region Midtjylland mangler personale omkring sig, skriver DR Østjylland.

Det sker efter flere måneders kritik fra patienter og personalet samt to overfald på under en uge på Psykiatrisk Hospital i Risskov i februar og marts.

Læs mere om psykiatrien her

Vi samler alle væsentlige historier om psykiatrien på denne temaside. 

Den bedste nyhed meget længe, siger Jesper Priskorn, der er fællestillidsrepræsentant for social- og sundhedsassistenterne på Psykiatrisk Hospital i Risskov

-Det lyder, som om man nu har taget alvorligt, hvad vi har sagt, at vi har den halve normering af, hvad man har i sammenlignelige regioner, siger han til DR Østjylland.

Jesper Priskorn håber, at man vil prøve at tilrette normeringen til, hvad man har andre steder.

Formanden for regionens psykiatriudvalg Henrik Gottlieb Hansen (S) fortæller, at politikerne i regionsrådet vil undersøge normeringen, da der er brug for at få en opgørelse, som sammenligner regionens bemanding med andre regioner.

- Der kører rigtig mange tal rundt i øjeblikket med forskellig opfattelse af, hvordan det ser ud andre steder, så det er rigtig godt, at vi får et overblik over det, siger han til DR Østjylland.

Fællestillidsrepræsentant Jesper Priskorn anslår, at der alene mangler 150 ansatte på Psykiatrisk Hospital i Risskov, men det kan blive meget dyrt at skulle ansætte flere, hvis Region Midtjylland halter bagefter andre regioner.

- Jeg ved udmærket godt, at det kan man ikke få over en nat, men alene det, at man anerkender, at vi har ret i de udtalelser, vi kommer med, og at man sætter en plan i gang for at komme på samme fod som de andre. Det tror jeg gør medarbejderne rigtig glade, siger han.

Henrik Gottlieb Hansen regner med, at normeringsopgørelsen er færdig om et par uger.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce