"Jeg vil lægge hovedet på blokken og sige, at selvfølgelig er der politikere på Christiansborg, som bliver voksenmobbet og krænket," siger Gitte Strandgaard,  der er formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!
"Jeg vil lægge hovedet på blokken og sige, at selvfølgelig er der politikere på Christiansborg, som bliver voksenmobbet og krænket," siger Gitte Strandgaard, der er formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Ekspert: Politikerne mobber for meget på Christiansborg

Velfærd

14/4/15 7:16

Mikkel Sarka

Toppolitikerne taler for grimt til hinanden, mener formanden for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

En børnehave med mudderkastning, tilsvininger og personlige angreb.

I den igangværende regeringsperiode er tonen blandt toppolitikerne på Christiansborg kun blevet værre, og den kommende valgkamp er end ikke officielt begyndt endnu.

Især statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og rivalen Lars Løkke Rasmussen (V) har været udsat for personangreb. 

Thorning skal blandt andet konstant høre om sine løftebrud, mens Løkkes famøse tøjsag med jævne mellemrum hives ind i debatten igen.

Der bliver simpelthen mobbet for meget på Christiansborg, mener Gitte Strandgaard, der er formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

- Jeg vil lægge hovedet på blokken og sige, at selvfølgelig er der politikere på Christiansborg, som bliver voksenmobbet og krænket, siger Gitte Strandgaard og tilføjer:

- Store meningsdannere skal gå forrest som et godt eksempel. Det er et paradoks, at samfundets ypperligste meningsdannere for åben skærm nedgør hinanden og fjerner fokus fra sagen.

- De sidder og påvirker det danske samfund. De er ikke bare forpligtet til at tale pænt til hinanden, de er ekstra forpligtet til det.

Gitte Strandgaard ser Christiansborg som en helt normal arbejdsplads, og derfor går det ikke med den alt for hårde tone.

- Christiansborg er ikke anderledes end andre arbejdspladser ude i samfundet. Har vi problemer og dilemmaer ude på arbejdspladserne, er vi nødt til at tale ordentligt til hinanden, hvis vi skal have løst konflikterne.

- Forskning viser, at anerkendelse og god tone er befordrende. Det er vigtigt, at nøglepersoner og ansvarspersoner er forbilleder. Jeg vil gerne have noget tak og undskyld ind i debatten, siger Gitte Strandgaard.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.