"Jeg vil lægge hovedet på blokken og sige, at selvfølgelig er der politikere på Christiansborg, som bliver voksenmobbet og krænket," siger Gitte Strandgaard, der er formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Ekspert: Politikerne mobber for meget på Christiansborg

Velfærd

14/04/2015 09:16

Mikkel Sarka

Toppolitikerne taler for grimt til hinanden, mener formanden for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

En børnehave med mudderkastning, tilsvininger og personlige angreb.

I den igangværende regeringsperiode er tonen blandt toppolitikerne på Christiansborg kun blevet værre, og den kommende valgkamp er end ikke officielt begyndt endnu.

Især statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og rivalen Lars Løkke Rasmussen (V) har været udsat for personangreb. 

Thorning skal blandt andet konstant høre om sine løftebrud, mens Løkkes famøse tøjsag med jævne mellemrum hives ind i debatten igen.

Der bliver simpelthen mobbet for meget på Christiansborg, mener Gitte Strandgaard, der er formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

- Jeg vil lægge hovedet på blokken og sige, at selvfølgelig er der politikere på Christiansborg, som bliver voksenmobbet og krænket, siger Gitte Strandgaard og tilføjer:

- Store meningsdannere skal gå forrest som et godt eksempel. Det er et paradoks, at samfundets ypperligste meningsdannere for åben skærm nedgør hinanden og fjerner fokus fra sagen.

- De sidder og påvirker det danske samfund. De er ikke bare forpligtet til at tale pænt til hinanden, de er ekstra forpligtet til det.

Gitte Strandgaard ser Christiansborg som en helt normal arbejdsplads, og derfor går det ikke med den alt for hårde tone.

- Christiansborg er ikke anderledes end andre arbejdspladser ude i samfundet. Har vi problemer og dilemmaer ude på arbejdspladserne, er vi nødt til at tale ordentligt til hinanden, hvis vi skal have løst konflikterne.

- Forskning viser, at anerkendelse og god tone er befordrende. Det er vigtigt, at nøglepersoner og ansvarspersoner er forbilleder. Jeg vil gerne have noget tak og undskyld ind i debatten, siger Gitte Strandgaard.

Mest Læste

Annonce