EL: Finanslov er rendyrket højreorienteret omfordeling

Politik

29/09/2015 11:36

Nick Allentoft

Regering giver det samme til virksomheder som til ældre og sundhed, siger EL's finansordfører Pelle Dragsted.

Finanslovforslaget åbner en gavebod til virksomhederne. De får lige så meget, som regeringen giver til ældre og sundhed.

Det siger Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted.

- Den her finanslov er rendyrket højreorienteret omfordeling fra velfærden til velhaverne, siger Pelle Dragsted.

- Man tager penge fra vores børn, fra vores uddannelser og fra pensionisterne for at dele milliardgaver ud i form af målrettede skatterabatter til nogle af de allerstørste danske virksomheder, som i forvejen har rekordoverskud i disse år.

Finanslovforslaget beskærer efteruddannelse for kortuddannede og boligydelsen til fattige pensionister, påpeger Pelle Dragsted, som kalder finanslovforslaget "hamrende socialt skævt". 

- Voldsomme nedskæringer på vores uddannelser og på forskningen vil betyde, at Danmark bliver mindre velstående, siger Pelle Dragsted.

Han skoser regeringen for at beskære grønne forslag. Desuden kommer der kun flere flygtninge, når regeringen barberer ulandsbistanden til 0,7 procent af BNI, mener han.

Pelle Dragsted kalder det "uanstændigt", at regeringen fremover kapper én procent af kommunernes budgetter til andre formål.

- Hvis de får flertal for det, vil det uden tvivl betyde voldsomme forringelser – ikke mindst på ældreområdet, mener Pelle Dragsted. 

Han håber, at Dansk Folkeparti vil forsvare velfærden. I valgkampen lovede DF og SF, at arbejdsløse fremover skulle optjene dagpenge på et halvt år som før - ikke på et år som nu.

- Vil partiet stå fast på deres valgløfter om at forsvare og udvikle velfærden, ligesom Enhedslisten gjorde, da vi havde vagten. Eller vil de slutte sig til gruppen af partier, der lover en masse før et valg, men gør det modsatte bagefter, siger Pelle Dragsted.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce