EL og DF vil have Corydon i nyt Dong-samråd

Politik

25/3/15 1:27

Suleman Haider

Ny kritik af prisen på aktiesalget til Goldman Sachs får partier til at stille ministeren nye spørgsmål.

Finansminister Bjarne Corydon (S) skal udspørges om prissætningen af Dong i forbindelse med salget af aktier til investeringsbanken Goldman Sachs.

Det mener både Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

- Finansminister Bjarne Corydon må forklare sig over for Folketingets Finansudvalg. Vi indkalder ham i samråd!, skriver sidstnævntes partiformand, Kristian Thulesen Dahl, på Facebook.

Det er Politiken, der har fået foretaget en beregning, som ifølge avisen viser, at værdien af selskabet voksede med to tredjedele tre måneder efter, at den amerikanske investering bank havde købt 19 procent af selskabet gennem en kapitaludvidelse.

- Forløbet har i flere omgange vist sig at være udpræget dårlig købmandskab, siger Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, i en pressemeddelelse.

Aaen vil have at vide af finansministerens, hvilket kendskab han havde til forhandlingerne om tre statsstøttede havvindmølleparker i Storbritannien, som ifølge Politiken har fået værdien til at vokse så voldsomt.

På samme måde ønsker Enhedslisten svar på, hvorfor salgsaftalen ikke tog højde for en potentiel værdistigning, og indbyggede det i prisen.

Fra Dong lyder meldingen, at de britiske vindmølleparker var indregnet i værdiansættelsen af selskabet.

- Det kan nok tillægges en vis værdi, men det ændrer ikke ved, at langt størstedelen af værdiskabelsen ved de nye projekter allerede var indregnet i den værdiansættelse af Dong Energy, som lå til grund for kapitaludvidelsen, skriver Dong i en pressemeddelelse.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.