Engell: Vi har en valgkamp uden valgdato

Politik

06/01/2015 11:41

Suleman Haider

Thornings Bilka-besøg og Løkkes Storebælt-forslag viser, at S og V har startet hver deres valgkamp.

Det er ikke en skæv indskydelse, hvis statsministerens tv-transmitterede Bilka-besøg og Lars Løkke Rasmussens (V) forslag om billigere broafgift for pendlere på Storebælt har ledt tankerne hen på valgkamp.

For det er lige præcis, hvad statsministerkandidaternes første træk i 2015 er udtryk for, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Den 1. januar startede valgkampen, men vi er i gang med en valgkamp uden valgdato, påpeger han over for Ritzau.

Ud over at sende Helle Thorning-Schmidt (S) på en - målt på antallet af hjembragte dagligvarer - udbyttefattig indkøbstur har Socialdemokraterne startet en stor annoncekampagne med formanden i centrum.

Og det er bare partiets første træk i en lang valgplan, forudser Engell.

- Der vil komme politiske udspil, flere besøg på skoler og institutioner, Thornings tiårsjubilæum som formand i april, og så går jeg ud fra, at 1. maj er valget udskrevet, vurderer kommentatoren og uddyber:

- Thorning har taget hul på en meget gennemarbejdet plan om en meget lang valgkamp, og under første del er valget ikke udskrevet. Det har Løkke luret, og derfor har han startet sin valgkamp.

Modsat Thorning har Venstre-formanden holdt sig selv mere i baggrunden og lanceret sit ønske om en lavere pris for pendlere på Storebælt i et debatindlæg i Fyens Stiftstidende. 

- Thorning vælger at gøre sig selv til hovedperson, for i samtlige målinger er der kun et sted, hun kan slå Løkke, og det er personmålingerne, siger Engell. 

Han henviser til, at statsministeren det seneste år har ligget højere end sin modstander i undersøgelser af personlig troværdighed og hvem, danskere foretrækker som statsminister. 

- Hvis Thorning gør sig selv til hovedperson, kan hun håbe på, at Løkke også bliver gjort til hovedperson, og i det personlige valg håber hun, at hun kan slå ham, mener kommentatoren.

Han forventer derimod, at Venstre vil forsøge at flytte fokus til det politiske.

- Løkke ved godt, at Thorning står stærkere end ham på det personlige på grund af hans mange sager, så han vil sige, at han ikke er interesseret i et personopgør, men i politik, forudser Hans Engell.

 

Mest Læste

Annonce