EU-partier får årligt 280 millioner kroner i støtte

Politik

25/10/2016 13:14

Nick Allentoft

Sidste år gav EU i alt omkring 280 millioner kroner i støtte til 28 europæiske partier og alliancer.

EU's svindelenhed, Olaf, undersøger Dansk Folkepartis brug af midler fra den politiske alliance Meld på en mistanke om misbrug af EU-midler.

Få her et overblik over, hvordan EU støtter politiske partier og alliancer - og hvordan EU-Parlamentet kontrollerer brugen af midlerne:

Læs mere om DF-skandalen

Vi har samlet alle artikler om DF-skandalen med misbrug af EU-midler på denne temaside. 

* Siden 2004 har europæiske partier og alliancer haft mulighed for at modtage årlig støtte fra EU-Parlamentet. Finansieringen sker i form af et driftstilskud.

* EU-Parlamentet stiller en række krav til, hvordan midlerne må bruges. De må eksempelvis gerne bruges på konferencer, publikationer, undersøgelser, kampagneomkostninger i forbindelse med europæiske valg og rejseudgifter.

* Derimod må midlerne ikke anvendes til kampagneomkostninger i forbindelse med nationale valg eller til direkte eller indirekte finansiering af nationale partier eller enkelte kandidater.

* EU-Parlamentet støttede sidste år 14 politiske partier og 14 politiske alliancer med i alt cirka 280 millioner kroner.

* Støttebeløbene varierer meget - sidste år fra 325.000 kroner til knap 60 millioner kroner.

* Partierne og alliancerne indsender planer for, hvad de vil bruge midlerne på i det kommende år. Ved årets udgang skal de indsende bilag for det, pengene er blevet brugt på.

* Det er et eksternt revisionsfirma, Ernst & Young, der gennemgår bilagene. Firmaet sender så en revisionsrapport til EU-Parlamentet, der efterfølgende foretager stikprøver.

Kilde: EU-Parlamentet.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce