Eurovision: Statsforvaltningen gransker overborgmesteren

Velfærd

29/09/2014 10:41

Suleman Haider

Frank Jensen og hans rolle i det massive Eurovision-underskud bliver nu undersøgt af Statsforvaltningen.

Statsforvaltningen undersøger nu Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen (S).

Venstre, De Konservative og Liberal Alliance mener nemlig ikke, at Frank Jensen har givet hverken Borgerrepræsentationen eller økonomiudvalget fyldestgørende informationer i forbindelse med det store Eurovision-underskud, skriver metroxpress.

Læs også: Regionspolitikere skuffet over nyt regskab for Eurovision Song Contest

- Det er både Frank Jensen og hele forvaltningen, der har været repræsenteret i præsidiet og hele tiden været informeret om, hvor slemt det har stået til med økonomistyringen. Hvorfor er der ikke blevet grebet ind?, siger Jens-Kristian Lütken (V), medlem af Københavns Borgerrepræsentation, til avisen.

Frank Jensen og Københavns Kommune blev angiveligt oplyst om, flere måneder inden at det internationale melodi grand prix løb af stablen i maj i København, at DR mente, at Eurovision var underbudgetteret.

Den besked kom dog ifølge metroxpress ikke videre til Borgerrepræsentationen eller økonomiudvalget i Københavns Kommune, der har betalt over 23 millioner kroner for begivenheden.

- Det er ikke oplysninger, som vi har fået forelagt som beslutningstagere i Københavns Kommune. Så hvis det er korrekt, så mener jeg, at vi er blevet underinformeret, og så har vi truffet beslutninger på et mangelfuldt grundlagt, siger Rasmus Jarlov (K) fra Københavns Borgerrepræsentation til avisen.

Overborgmester Frank Jensen frygter dog ikke en sag hos Statsforvaltningen. I en e-mail til metroxpress skriver han:

- Både Borgerrepræsentationen og økonomiudvalget fik klar besked om, at et ekstra tilskud var en forudsætning for, at Eurovision kunne gennemføres som planlagt. Det skete blandt andet, da Borgerrepræsentationen behandlede sagen om ekstra tilskud den 13. marts.

Der var oprindeligt budgetteret med 34,6 millioner kroner, men Eurovision kom til at koste 112 millioner kroner.

Især ombygningen af B&W Hallerne på Refshaleøen kostede dyrt.

I forbindelse med budgetoverskridelserne blev den projektansvarlige fra Wonderful Copenhagen i projektselskabet ESC 2014 fyret.

Mest Læste

Annonce