Fængselsbetjente: Vi er for få til at spotte radikale

Velfærd

20/3/15 8:59

Nick Allentoft

Landets fængselsbetjente efterlyser mere fokus på, hvad de konkret skal stille op med radikaliserede fanger.

Fængselsforbundet i Danmark roser flere dele af justitsminister Mette Frederiksens (S) bebudede eftersyn af rets- og fængselsvæsnet i kølvandet på flere myndigheders redegørelse for deres ageren op til terrorangrebet i København i februar.

Ministeren understregede på et pressemøde torsdag aften, at "der er ting, der skal strammes op" efter at have læst Kriminalforsorgens, Domstolsstyrelsens, Rigsadvokatens og Københavns Kommunes redegørelser i terrorsagen.

Men fængselsbetjentene efterlyser fokus på deres reelle muligheder for at spotte radikaliserede fanger.

- Hvis vi skal blive bedre til at spotte radikalisering, så må man overveje, om det er nok at være to fængselsbetjente til 40 fanger. Hvis man vil noget med det her, så skal man også kigge på antallet af betjente, siger forbundsformand Kim Østerbye til Ritzau.

- Jeg kunne godt savne noget fokus på, hvad det konkret er, vi skal gribe og gøre i forhold til de radikaliserede indsatte, siger han.

Justitsministeren præsenterede torsdag 11 tiltag, som hun vil have sat gang i efter myndighedernes redegørelser.

Både reglerne for brug af prøveløsladelse, anvendelsen af reststraf og betingede domme, samarbejde mellem myndigheder omkring løsladelse af fanger og brugen af samfundstjeneste skal nu under lup hos forskellige myndigheder.

Også berammelsen af sager ved domstolene - der ofte kan udskyde sager i måneder - skal granskes, ligesom de særlige indberetninger fra Kriminalforsorgen om mulige radikaliserede fanger skal det.

Kim Østerbye mener dog, at der er god ræson i flere af ministerens tiltag:

- Der kan være god mening i at se på, om noget kan gøres anderledes omkring prøveløsladelser. Og der er ingen tvivl om, at systemet omkring indberetninger om radikaliserede indsatte skal professionaliseres, siger han.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.