Fagfolk om lægeaftale: Hunden fodres med egen hale

Politik

07/05/2015 16:59

Suleman Haider

Lægeforeningen og Danske Fysioterapeuter hilser aftale om lægetilsyn velkommen. Men finansiering kritiseres.

Hunden fodres med egen hale.

Sådan lyder det fra Danske Fysioterapeuter til aftalen om at styrke tilsynet med læger og gennemføre en uvildig undersøgelse af den såkaldte "psykiater-sag", hvor en psykiater trods sygdom fik lov til at behandle patienter.

Blandt finansieringen af tiltagende er blandt andet en pulje til 5,2 millioner kroner, som skulle være gået til "forebyggelse og behandling af sindslidende" - en pulje, der nu alligevel ikke får ben at gå på.

- Det er at fodre hunden med sin egen hale. Sundhedsvæsnet har brug for flere ressourcer, hvis vi skal leve op til de krav, politikere og befolkning stiller, siger fysioterapeuternes formand, Tina Lambrecht.

Hun kalder det samtidig "et vigtigt skridt i den rigtige retning" at styrke Sundhedsstyrelsen.

- Det er vigtigt at styrke Sundhedsstyrelsen, men det burde ikke gå ud over mennesker med psykisk sygdom, siger hun.

Hos Lægeforeningen er man tilfreds med, at regeringen og resten af Folketingets partier holder fast i, at Sundhedsstyrelsen skal koncentrere sine kræfter om de sundhedsprofessionelle, der er til fare for patienterne.

- Det er vigtigt, at vi har et stærkt tilsyn, som bruger sine kræfter der, hvor der er brug for dem. Det vil sige til at holde øje med de personer, hvor risikoen for, at patienterne lider skade, er størst, siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

Men han peger samtidig på, at aftalen kun tilføjer beskedne ekstra ressourcer til Sundhedsstyrelsens tilsyn.

- Som vi læser aftalen tilføjes cirka ti ekstra årsværk. Set i forhold til at der er cirka 250.000 autoriserede sundhedspersoner i Danmark, er det ikke mange, siger Andreas Rudkjøbing. 

Lægeforeningen er også bekymret over, at aftalen kan føre til forringelser af lægers retssikkerhed.

- Det er ikke acceptabelt, hvis aftalen fører til, at sager, som endnu ikke er afgjort, offentliggøres, siger han.

 

Mest Læste

Annonce